20.04.2016 07:44

Komentārs: Par atkritumiem un karmu

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Komentārs: Par atkritumiem un karmu Ieva Karlsberga

Līdz Lielajai talkai atlikušas dažas dienas, tāpēc ielūkojos tās oficiālajā vietnē, lai pārliecinātos par entuziastu aktivitāti, piesakot oficiālās talkošanas vietas. Jāatzīst, aktivitāte Pierīgā, manuprāt, varēja būt lielāka.

Vēl gan ir nedaudz laika, tāpēc ir cerība, ka talcinieki aktivizēsies. Kaut vai tāpēc, ka reģistrējoties organizatoru sagādātos maisus var saņemt bez maksas, kurus viņi bez maksas arī izvedīs.


Lai pārliecinātos, kas ir tie aktīvie cilvēki, kuri jau pieteikuši savas talkošanas vietas, Talku kartē, ko ikviens var atvērt Lielās talkas mājaslapā, uz labu laimi uzklikšķināju uz viena no sešiem Siguldas novadā atzīmētajiem rimbulīšiem Allažu pagastā. Sazvanīju norādīto kontaktpersonu, un man atbildēja laipna jauna vīrieša balss.

Sandris Upītis – rīdzinieks, kurš aizbēdzis no trokšņa un nekārtībām gan uz Rīgas ielām, gan domē un atradis klusu vietiņu dzīvesvietai mežmalā netālu no Siguldas. Viņa stāstu par meža un ceļmalu tīrīšanu varat izlasīt šeit, bet es vēl gribu pateikt to, kas palika "aiz kadra".

Mani izbrīnīja atvērtība un aizrautība, ar kādu Sandris stāstīja par savām rūpēm par tuvējā meža un ceļmalu tīrību. Arī attieksme, kādu viņš pauda, jautāts, kāpēc sakopj sev nepiederošu teritoriju. Viņam tas šķiet pašsaprotami, jo – ja nepacelsi vienu papīru vai pudeli, drīz vien tai pievienosies kaudze atkritumu. Bet viņam netīrība nepatīk.

Un vēl... Kad atkritumu tēma bija izrunāta, Sandris atklāja, ka ļoti vēlas iestāties Zemessardzē, jo nespējot noskatīties, kas notiek valstī un kāda ir krievvalodīgo attieksme un izpratne. Viņš saskāries ar gadījumu, kad kāds krieviski runājošs tautietis ar pārliecību paudis Krievijas propagandas "patiesības" kā pašsaprotamas. Sandrim tas nav pieņemami. Kā vēl vienu iemeslu pievienoties zemessargu rindām viņš minēja situāciju Ukrainā.

Vērojot, kā vējā plīvo valsts karogs Sandra mājas pagalmā, un klausoties viņā, pie sevis nodomāju: viņš jau IR savas zemes sargs! Ar tādu attieksmi pret savas zemes tīrību un kārtību valstī citādi nemaz nevar būt.

Kad Sandris atklāja, ka nupat, pērkot kaķim barību, ar čeku loterijā vinnējis ceļojumu uz Keniju, kurp dosies kopā ar sievu, sapratu, ka dots devējam atdodas jeb karmas likums nav tikai tukši vārdi.

Lai Sandrim ar ģimeni un mums visiem saulaina talkas diena!