26.03.2016 17:05

Visu laiku gardākās Lieldienu pashas recepte

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pirms vairākiem gadiem kādā žurnālā (vairs neatminu, kurā), izlasīju Lieldienu pashas recepti, kuras sastāvdaļu saraksts vien liecināja, ka tai jābūt īpašai. Nekad iepriekš nebiju pashas gatavojusi, jo likās, ka tas ir garš un sarežģīts process, bet šī recepte nelika mani mierā, un es to pagatavoju.

Kad uzliku to uz draugu saimes galda, tā pazuda pirmā, kaut līdzās bija vēl vismaz sešu variantu pashas. Tagad katru gadu draugi jautā – vai gatavosi savu gardo pashu? Protams, ka gatavošu!


Sastāvdaļas vienai mazai pashai (es parasti lietoju 1,5 devas, kuras pietiek vismaz 12 cilvēkiem):

Pamatnei

Cepumi "Selga" 90 g; sviests 40 g; kanēļa cukurs 1 tējkarote

Krēmam

Biezpiens smalkgraudu 300 g; salds krējums 200 g; pūdercukurs 100 g; citrona sula 1/2 gab; rozīnes vai kaltētas dzērvenes 20 g; lazdu rieksti grauzdēti 20 g; Indijas rieksti grauzdēti 20 g; žāvētas aprikozes 20 g; smilšērkšķu marmelāde (var būt arī cita) 50 g

Glazūra

Tumšā šokolāde 50 g; salds krējums 25 g; dzērvenes dekorēšanai.

Pagatavošana

Cepumus sasmalcina, sajauc ar mīkstu sviestu, kanēļa cukuru, kārto tortes formā (var arī lēzenā bļodā) un izlīdzina.

Saldo krējumu, pūdercukuru un citronu sulu saputo līdz vieglām putām, pievieno smalko biezpienu, masu vienmērīgi samaisa. Žāvētos augļus, riekstus, marmelādi sasmalcina un iemaisa masā. Tad biezpiena masu kārto formā un vienmērīgi izlīdzina.

Saldo krējumu uzkarsē un pievieno sasmalcinātu šokolādi. Masu izkausē, vienmērīgi maisot. Tad kārto uz biezpiena masas, veidojot ezīti vai izklājot vienmērīgi.

Pasniedzot dekorē ar svaigām vai saldētām dzērvenēm.