11.03.2016 16:27

Viedoklis: Reklāma pārsteidz. Ne pozitīvā ziņā

Autors  Marta Ūdre
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Viedoklis: Reklāma pārsteidz. Ne pozitīvā ziņā doyourpart.com

Nesen manu uzmanību televīzijā pievērsa kāda vairākas reizes redzēta reklāma: jauna sieviete staigā pa savu gadiem iekārtoto māju un uz visām pusēm izsmidzina gaisa atsvaidzinātāju. Pēc brīža redzams, kā šī izsmidzinātā viela sāk notecēt gar sienām, plauktiem un priekšmetiem.

Redzot šo nepatīkamo skatu, man acumirklī ienāca prātā doma: beidzot kāds uztaisījis sociālu reklāmu par to, cik kaitīgi ir gaisa atsvaidzinātāji!


Jau sapriecājos par tik iedarbīgu reklāmu, kad sekoja turpinājums – sieviete priecīga izvilka jauno, uzlaboto gaisa atsvaidzinātāju, kas esot "bez mitruma efekta". Kāda vilšanās! Reklāma vienkārši aicina vienu ķīmiju aizstāt ar otru.

Mūsdienās, kad jau no bērna vecuma pieaug dažādu slimību un alerģiju skaits, viena no pirmajām ārstu rekomendācijām ir samazināt izmantoto ķimikāliju daudzumu mājās. Un gaisa atsvaidzinātāji ir viena no lietām, ko var ļoti vienkārši aizstāt ar dabīgo ēterisko eļļu lampiņām, kam turklāt ir pozitīva iedarbība uz organismu. To izdarīt ir tik vienkārši!

Tāpēc brīnos, uz cik neizglītotu auditoriju var iedarboties iepriekšminētā reklāma, kurā attēlota ķīmijas izsmidzināšana pa visu māju.