16.12.2015 15:07

Komentārs: Kādus secinājumus varam izdarīt par Francijas Nacionālās frontes zaudējumu?

Autors  Alberts Paeglis
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Komentārs: Kādus secinājumus varam izdarīt par Francijas Nacionālās frontes zaudējumu? www.atlanticperspective.com

Marinas Lepēnas Nacionālajai frontei (NF) nav izdevies uzvarēt reģionālajās vēlēšanās, lai arī tās rezultāti pirmajā kārtā bija visai satriecoši. Distancējoties no NF ģeopolitiskās pozīcijas, kas tradicionāli Francijai ir kontinentāla un vērsta uz sadarbību ar Krieviju, lai stiprinātu savas pozīcijas kā lielvalstij pret ASV, redzamas ir arī vispārējas tendences Eiropas nacionālisma un konservatīvisma atdzimšanā.

Pirmkārt, cilvēki ir noguruši no vairākas desmitgades ilgušās kreisi liberālās multikulturālisma politikas un politiķu kalpošanas vienīgi ekonomiskajām interešu grupām. Masu imigrācija kā šāds ekonomisks projekts ir novedis Franciju līdz diviem asiņainiem islāmistu uzbrukumiem šajā gadā, un nekas neliecina, ka tie būs pēdējie. Kad izrādījās, ka divi no Parīzes slepkavām bija Eiropā ieceļojuši tieši "velkomistu" piekoptās bezatbildīgās pieejas dēļ, vienai lielai daļai Francijas iedzīvotāju bija gana. Atgriešanās pie normāla stāvokļa, kad valstij ir savas robežas un kontrolējams iedzīvotāju sastāvs, ir vispārēja prasība, ko Francijā pauž tieši NF.


Otrkārt, lai novērstu uzmanību no pašu grēkiem, tika izvērsta nomelnošanas kampaņa tieši pret NF. Šī partija tika saukta par rasistisku un antisemītisku, kas ir visai ierasta retorika tiem, kas labāk izvēlas nediskutēt ar politiskajiem oponentiem, kaut arī it kā iestājas par vārda brīvību. Izrādās, ka ļaunāki par islāmistu slepkavām un bezatbildīgajiem "velkomistiem", ir tieši NF politiķi. Tagad, kad viņu nonākšana pie varas ir vismaz uz laiku apturēta, visi var mierīgi svinēt Ziemassvētkus. Uz Zemes ir miers un cilvēkiem labs prāts. Parīze ir aizmirsta...

Treškārt, visas pārējās partijas parādīja, ka tās patiesībā pārstāv vienu fronti – globālisma fronti. Globālisma fronte šoreiz uzvarēja Nacionālo fronti. Sociālisti atsauca savus kandidātus, mudinot balsot par "konservatīvo" partiju.

Līdzīgi pēc 2014. gada vēlēšanām notika Zviedrijā, kur pretimigrācijas partija Zviedru Demokrāti (ZD) saņēma 12,9% balsu, kļūstot par trešo lielāko partiju. Tajā brīdī it kā ideoloģiski pretējas partijas bloķējās, lai izolētu ZD. Patiesībā jau visas šīs partijas darbojas vairāk nekā vienas partijas dažādi spārni, kas par "pamatvērtībām" (geju laulības, imigrācija, vietējās kultūras neatzīšana) nestrīdas, bet sadala elektorātu taktisku iemeslu dēļ.

Tikai laiks rādīs, vai NF un citas partijas Eiropā spēs uzvarēt par spīti šiem apstākļiem, kas faktiski nozīmē, ka tikai 51% rezultāts vēlēšanās var nodrošināt patiesi konservatīvu spēku nonākšanu pie varas un sistēmas maiņu par labu Eiropas pamatiedzīvotājiem.