10.12.2015 14:10

10 idejas sirsnīgām Ziemassvētku dāvanām

Autors  Marta Ūdre
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pat ja vairs neticam Ziemassvētku vecītim, nenoliegsim – gan pasniegt, gan saņemt dāvanas ir ļoti patīkami. Šobrīd ir īstais laiks, lai mierīgi un ar prieku pagūtu sagatavot jaukas un pārdomātas dāvanas saviem mīļajiem.

Dienasgrāmata/atmiņu klade. Daudziem šķiet, ka mūsdienās laiks rit aizvien ātrāk un ātrāk. Līdz ar to ir vērtīgi piefiksēt jaukos brīžus, pārdomas, kas ar laiku iegūst arvien lielāku vērtību. Šim nolūkam iegādājies skaistu kladi, ko pasniegsi kā dāvanu, un veic tajā ierakstu! Vari aprakstīt, piemēram, kādu skaistu kopīgu piedzīvojumu, ierakstīt domugraudus, dzejoļus, novēlējumus. Un otram cilvēkam atliks vien turpināt.


Fotoalbums/fotogrāmata. Reizēm bildes runā skaļāk nekā vārdi. Pat ja dators un viedtālrunis ir pilns ar fotogrāfijām, reti kurš regulāri iet uz fotosalonu tās izgatavot. Tādēļ taustāmas fotogrāfijas mūsdienās ierindojas īpašo dāvanu kategorijā.

Apdrukāta krūze/t-krekls/spilvens... Šeit var ļaut vaļu fantāzijai un apdrukai izmantot gan fotogrāfijas, gan zīmējumus, gan uzrakstus. Sevišķi priecīgi varētu būt bērni, ja izmantosi viņu zīmējumus. Piemēram, dēls varētu izveidot dizainu sava tēva kreklam. Sirsnīgi un praktiski!

Rokdarbi. Ja pašam nav vajadzīgo iemaņu, lai pagatavotu vēlamo dāvanu, vari nesatraukties – Latvija nudien ir rokdarbnieku zeme! Gan tirdziņos, gan internetā (piemēram, meistardarbs.lv) atradīsi visplašāko rokdarbu piedāvājumu. Zeķes, cimdi, šalles – klasiska vērtība, kas noderēs jebkuram.

Personalizēts grāmatu zīmogs. Oriģināla un noderīga dāvana grāmatu cienītājiem.

Paštaisīts skrubis. Skrubja receptes internetā iespējams atrast visdažādākās. Piemēram, sajauc kafiju, eļļu, samaltas mandarīna mizas, krustnagliņas un kanēli! Nopērc skaistu trauciņu, ieliec tajā skrubi, uzlīmē etiķeti, un gatavs!

Garšvielas. Izmantojot visparastākās garšvielu paciņas, var radīt interesantus veidojumus. Piemēram, tās var sakarināt virtenē vai sakārtot kā ziedu pušķi.

CD. Ja zini, kāda muzikālā gaume ir cilvēkam, kam grasies dāvināt disku, šī būs jauka dāvana, kas vēl ilgi atgādinās par tevi. Rūpīgi izvēlies dziesmas, pagatavo oriģinālu noformējumu, un tev būs dāvana kā nevienam.

Masāža. Mīļotajam cilvēkam vari uzdāvināt īpašu procedūru – masāžu tavā izpildījumā. Pievieno smaržīgu masāžas eļļu, un šī dāvana pārspēs visus salonu piedāvājumus!

Kopīgs pasākums. Mēdz teikt, ka nekas nav dārgāks par laiku. Tādā gadījumā šo dāvanu var uzskatīt par visvērtīgāko no visām. Uzdāvini kopīgu pārgājienu, teātra vai koncerta apmeklējumu, vakariņas restorānā vai jebkādu kopīgu nodarbi, kas jums abiem sagādā prieku. Šādi tu paildzināsi svētku sajūtu jums abiem.