08.12.2015 20:44

Viedoklis: Globālistu ietekmes tīkli Latvijā

Autors  Alberts Paeglis
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Viedoklis: Globālistu ietekmes tīkli Latvijā www.washingtontimes.com

Globālisms ir grūti definējams jēdziens, taču tas ir saistīts ar ideju par vienotu pasauli, kas pārvarējusi kultūru un civilizāciju atšķirības un konfliktus, tiecoties sasniegt globālu vienprātību par problēmām, kas skar visu cilvēci.

Pragmatiskākā ziņā globālistu intereses ir tīri materiālas – pārvērst valstis par patēriņa tirgu un to iedzīvotājus par patērētājiem un darbaspēku bez identitātes, kas ir pārvietojams saskaņā ar ekonomiskiem apsvērumiem. Šajā kontekstā ir daudz noderīgu līdzekļu, lai šādu vienprātību mēģinātu panākt: modernā un postmodernā māksla, uzspiesta masu imigrācija, karš pret tradicionālajām vērtībām, Dievu, tautu un ģimeni. Šīs ir Rietumu civilizācijas vājās vietas, kuras aktīvi izmanto Krievija, bet veicina dažādi pārnacionāli spēlētāji, kuriem ir liela ietekme arī uz dažādām organizācijām Latvijā.

Soross un viņa "atklātā sabiedrība"

Kopš pagājušā gadsimta vidus starptautiskās finanšu interešu grupas ir atbalstījušas organizācijas, kuras savās nostādnēs pauž gan kreisi antikapitālistiskus vēstījumus, gan aicina pēc atklātuma un godīguma. Tas šķiet visai pretrunīgi, taču aģitācija no "apakšas" un atbalsts "no augšas" liek sabiedrībai mainīt tās vērtības virzienā no nacionālā uz pārnacionālo, kas ir izdevīgi finanšu kapitālismam.

1990. gados Latvija un visa Austrumeiropa bija vēl neapgūts lauks, un šeit sāka aktīvi investēt miljardieris Džordžs Soross. Lielbritānijā viņu vislabāk atceras sakarā ar mahinācijām ar britu mārciņu 1992. gadā, kad tā sauktajā Melnajā trešdienā valsts zaudēja 3,4 miljardus mārciņu.1 Paša Sorosa peļņa visā šajā afērā bija viens miljards mārciņu.2 Sorosa institūtu un nodibinājumu tīkls popularizē "jauno kreiso" ("New Left") ideoloģiju, kas tiek dēvēta par atvērto sabiedrību. Tā padara valstis atvērtākas starptautiskai ekonomiskajai ekspluatācijai.

Viena no Sorosa sirdslietām ir marihuānas un vieglo narkotiku legalizācijas aizstāvēšana. Savos pamatojumos viņš balstās uz tipisku „jauno kreiso" argumentāciju par ikviena cilvēka "brīvību pār savu prātu un ķermeni".3 Šī pati ideoloģiskā klišeja tiek izmantota dažādās programmās, piemēram, bērnu nošķiršanai no ģimenēm, abortu aizstāvībai un feminismam. "Drug Policy Alliance", kuras valdes loceklis ir Soross, ir šā projekta bāzes organizācija.4 Citi tās valdes locekļi ir, piemēram, George P. Shultz, kurš ir "JP Morgan Chase" bankas pārstāvis, Paul Volcker, kurš savulaik bijis Federālās rezerves bankas priekšsēdētājs, u.c. Rodas loģisks jautājums, kāpēc šiem cilvēkiem būtu jāiesaistās šādos projektos? Vai satraukums par indivīda brīvību? Vai tomēr cinisks aprēķins, ka degradēts cilvēks ir vieglāk kontrolējams?

Feminisms

Feminisma kustībai ir vairāki mērķi: 1) sieviešu iekļaušana darba tirgū pastiprina produktivitāti un patēriņu; 2) ģimene kā sabiedrības pamatšūna tiek aizvietota ar darba ņēmēja–darba devēja attiecībām; 3) bērni tiek uzaudzināti saskaņā ar tām vērtībām, kuras tiek iekļautas valsts izglītības sistēmā, nevis nāk no ģimenes.

Feminisma galvu reibinošie panākumi pēdējās desmitgadēs nav iedomājami bez dāsna finansējuma no pasaules finanšu oligarhijas. "Global Fund for Women" ir lielākā feministu organizācija pasaulē, un tās tīkls pārklāj 167 valstis. Starp šīs organizācijas ziedotājiem ir tādas organizācijas kā "American Express Foundation", "Goldman Sachs Philanthropy Fund", "Microsoft", "Pepsi Co", "J. P. Morgan Chase & Co" u.c.5 Savukārt slavenā feministe Betty Friedan korporatīvo eliti konsultē par to, kā iekļaut sievietes globālajā ekonomikā. Protams, savu ieguldījumu šajos procesos dod arī Soross.6

Rokfelleru vadībā un ar Rokfelleru fondu finansējumu 1971. gadā Ņujorkā tika atvērts pirmais "Planned Parenthood" abortu centrs ar sākotnējo kapacitāti 10 000 abortu gadā. Rokfelleri dāsni atbalsta arī tādas pro-abort grupas kā "National Women's Law Center", kuras valdē ir arī "sieviešu tiesību aktīvists" Stephen Cutler, kurš ir "J. P. Morgan Chase Bank" galvenais padomnieks.7

Aborts šajā kontekstā nav nedz jautājums par ģimeni, vērtībām vai pat "tiesībām uz brīvību pār ķermeni", bet gan zemisks biznesa projekts – maksimāli iekļaut sievietes darba tirgū un vīra–sievas attiecības padarīt par "apspiestību", kamēr "darba devēja–darba ņēmēja" attiecības dīvainā kārtā ir "brīvība".

"Planned Parenthood" – noziedzīga bērnu ķermeņu daļu tirgošana

Rokfelleru atbalstītā "Planned Parenthood" vērtības Latvijā pārstāv biedrība "Papardes zieds".8 Šā gada vasarā Latvijā tikpat kā nedzirdēja par skandālu, kas saviļņoja visu ASV, kad vairākos atmaskojošos video "Planned Parenthood" tika pieķerti mēģinājumos tirgot abortēto bērnu ķermeņu daļas. Par to klusēja arī "Papardes zieds". Videoierakstos šīs iestādes darbinieki atzina, ka tirgo bērnu sirdis, aknas, plaušas, tādēļ bieži vien manipulē ar pašiem abortiem, lai bērni piedzimtu dzīvi un neskarti līdz tālākai sadalīšanai. Kāda darbiniece atbildēja, ka šādā veidā nopelnījusi Lamborgini automašīnu, bet cita „daktere" pavēstīja, ka vislabāk ir tirgot nevis veselu bērnu, bet gan ķermeņa daļas, jo "tad var redzēt, cik daudz no viena var izspiest".9 Šie pretīgie notikumi pilnīgi loģiski izriet no nihilistiskās attieksmes pret dzīvību – ja jau bērns ir tikai "šūnu kopums", tad kāpēc vēl papildus nenopelnīt?

Aisberga virsotne

Globālistu struktūru ietekmi Latvijā ir grūti noteikt. No vienas puses, tie ir cilvēki, kas ir bijuši un joprojām ir saistīti ar Sorosa fonda atbalstītām organizācijām, bet, no otras puses, daudz kur šis sabiedriskais sektors pārklājas ar valsts sektoru un pārnacionālo sektoru. Samazinoties tiešajam finansējumam no finanšu oligarhijas, pastiprinās tendence Sorosa savulaik atbalstītajiem censoņiem iekļūt valstiskajā sektorā. Piemēram, Ingas Spriņģes pētījumu centru sākotnēji līdzfinansēja Soross10, kas, protams, maina vārda "neatkarīgs" nozīmi. Proti, vai šāds pētījumu centrs varētu pētīt kaut ko, kas kaitētu finanšu oligarhijas un "jauno kreiso" ideoloģijai – imigrācijai, multikulturālismam un radikālam feminismam? Vēlāk šā paša pētījuma centra "neatkarīgo" dabu pamatīgi iedragāja ar valdošās partijas atbalstu panāktā pusmiljona eiro piešķiršana Spriņģes vīra vadītajam "Radio 5", kas notika bez publiska skaidrojuma un tirgus analīzes.

"EuroGender Network" tīkls, kas pauž tipisku "jauno kreiso" ideoloģiju, ir vēl viena platforma, kas turpina ieturēt "pareizo" ideoloģisko līniju jau Eiropas Savienības līmenī. Starp tādām visai pamatotām un atbalstāmām akcijām kā, piemēram, cīņa pret vardarbību pret sievietēm, viltīgās proporcijās parādās arī LGBT tiesību jautājumi, abortu lobijs un gender mainstreaming. Tas viss raksturo ideoloģisko pieeju cilvēka būtības mainīšanai – neierobežotai indivīda iespējai izvēlēties būt jebkam neatkarīgi no bioloģiskiem faktoriem. Saskaņā ar džendera ideoloģiju cilvēka dzimums ir sociāls konstrukts, kas mainās atkarībā no laika, telpas un sociālajiem faktoriem. Pamatotus jautājumus rada ieinteresēto Latvijas pārstāvju saraksts, kurā redzama, piemēram, Labklājības ministrija, LTV1, "RE:Baltica", portāls "Delfi", laikraksts "Diena", žurnāls "IR", atsevišķi Latvijas Universitātes mācībspēki, kā arī konkrēti cilvēki, piemēram, Inga Sprinģe un Nellija Ločmele.

Absolūti skaidrs ir viens: šis ideoloģiskais virziens, kaut arī apgalvo, ka ir absolūti loģisks progresa galarezultāts un visi tie, kuri tam pretojas, dzīvo „etnogrāfiskā viduslaiku muzejā", nespētu noturēt savu ietekmi pār sabiedrību pat vienu dienu, ja pazustu dāsnais finanšu un politiskais atbalsts no pārnacionālajām struktūrām. Visa „jauno kreiso" ideoloģija ir nesavienojama ar veselo saprātu, veselas personības, ģimenes un tautas interesēm, kā arī demokrātiju, jo melu vara nozīmē patiesības apkarošanu.

Atsauces:

1 Black Wednesday: The day that Britain went over the edge. Philip Johnston. www.telegraph.co.uk/finance />2 Mallaby, Sebastian. More Money Than God: Hedge Funds and the Making of a New Elite. Penguin, 2010; p. 167.
3 www.drugpolicy.org/about-drug-policy-alliance
4 www.drugpolicy.org/staff-and-board/board-directors
5 web.archive.org/web/20090824070900/http://www.globalfundforwomen.org/cms/images/stories/downloads/GFW_2005-06_AR.pdf
6 www.opensocietyfoundations.org/about />7 nwlc.org/about/board-of-directors/
8 www.papardeszieds.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=98:ticba-reliija-un-seksualitte-&catid=2:jaunumi&Itemid=3
9 www.lifenews.com/2015/09/01/9th-shocking-video-planned-parenthood-sells-intact-aborted-babies-one-just-fell-out-of-the-womb/
10 www.laiks.us/aktuala-intervija/ko-latvijai-nodarijis-dzordzs-soross?gads=2012