06.01.2015 17:33

Redakcijas komentārs: Lidojumam labvēlīgs laiks

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Redakcijas komentārs: Lidojumam labvēlīgs laiks arhīvs

Sācies jauns gads. Tas vienmēr ir bijis iemesls vai attaisnojums darīt lietas citādāk nekā iepriekš. Tas ir arī atskaites punkts sākt īstenot jaunas ieceres.

 

Nu jau gandrīz piecpadsmit gadus es jauno gadu sagaidu savu tuvāko draugu pulkā vienā un tajā pašā draugu ģimenes mājā, un, kā katru gadu, mūsu tradīcija ir palikusi nemainīga – Vecgada vakarā atskatāmies uz aizejošo gadu, novērtējam paveikto un pasakām apņemšanos jaunajā gadā.

Arī šoreiz, tāpat kā visus iepriekšējos gadus, klātesošie apgalvoja, ka gads aizauļojis vēja ātrumā un nav pamanījuši, kā pienākusi gada pēdējā diena. Gandrīz visiem draugiem gads nesis lielas pārmaiņas gan darbā, gan personīgajā dzīvē. Klausoties viņu atziņās, aizdomājos, ka tas taču bijis Zirga gadam atbilstoši – kā jau zirgs, tas gājis nevis rāmiem soļiem, bet auļiem vien.

Stāstot par savu Zirga gadu, apjautu, ka atšķirībā no citiem man tas bijis interesants, bet ne straujš. Gan darbā, gan mājās ir bijušas pārmaiņas, bet tās visas noritējušas gludi, bez "zaudējumiem" un ir bijušas pamatā cerībai par mierīgu Kazas gadu, kā to sola horoskopu veidotāji un numerologi. Un kāpēc gan tam neticēt, ja pat seno laiku ticējums vēsta – ja pirmā piedzimst meitenīte, gaidāms mierīgs gads bez kara vai citiem smagiem satricinājumiem (Rīgā Jaungada naktī pirmā piedzima meitenīte).

Jāsaka gan, ka pati horoskopiem ticu tikai par kādiem pieciem procentiem, tomēr atzīstu, ka tie palīdz cilvēkiem nospraust mērķus, ticēt savām spējām un, ietekmējoties no pareģojumiem, ievirzīt savu likteni pozitīvās sliedēs (nav dzirdēts, ka horoskopi solītu tikai neizdošanos – tie parasti iesaka censties, lai izdotos).

Ja runājam par apņemšanos, to mēs katrs izvilkām no mājas saimnieces ceptajiem pīrādziņiem. Viņa, gluži kā gaišreģe, katru gadu mums kaut ko "iekodē". Šoreiz daudziem nācās solīt vairāk laika veltīt ģimenei un vairāk būt mājās, citiem – uzsākt un apgūt ko jaunu.

Savukārt man paveicās izvilkt "taureņu lidojumu". Kādā nozīmē? Nezinu. Bet ceru, ka visās – gan ģimenē, gan avīzes satura radīšanā, gan attiecībās ar līdzcilvēkiem. Tā kā mēs parasti, ieraugot lidojošu taureni, priecājamies, ceru, ka šajā gadā ar saviem darbiem un rīcību spēšu raisīt tikai pozitīvas emocijas.

Arī jums novēlu lidojumu it visā!