22.06.2014 12:01

Izglābsim dusmīgos!

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

CSDD nākusi klajā ar visai atraktīvu ideju – satiksmes drošības kampaņu "Dusmīgs, toties dzīvs!", kuras ietvaros pat radīta aplikācija "Iespundē draugu!".

Klausoties šo ziņu un skatoties videoklipus, tāpat kā iepriekšējos gados, kad pirms Jāņiem pa visiem iespējamiem kanāliem saņēmām vēstījumu "Nebrauc dzēris!", arvien iedomājos – kam tas vēl nepieciešams? Nevaru noticēt, ka ir kāds, kuram vēl vajadzīgi šādi atgādinājumi. Vai ik dienas skandinātā informācija par dzērumā izraisīto avāriju un bojāgājušo jauniešu skaitu joprojām nav iedarbojusies un nevienam nav likusi padomāt?*

Vai tiešām joprojām ir tādi, kas domā, ka "ar mani jau tā negadīsies"? Te rodu tikai vienu skaidrojumu – tie, kuriem šis vēstījums būtu jāsadzird, ir tik aizņemti ar sevis sagatavošanu drošai nāvei (dzeršanu), ka neskatās TV, nelasa presi un pat nenojauš par vakar, aizvakar un pat šodien bojā gājušajiem vienaudžiem. Acīmredzot viņi jau ir nolemti.

Tāpēc piekrītu CSDD kampaņas idejai par draugu sirdsapziņas iekustināšanu. Kampaņa vēršas pie sabiedrības saprātīgākās daļas – tiem, kuri spēj sadzirdēt un ieraudzīt kopsakarību starp "tikai" piecām alus pudelēm un pilnā ātrumā tieši kokā iebraukušu BMW.

Pati atcerēšos un arī jūs aicinu atcerēties, ka varam izglābt draugu – ja ne pierunājot, tad iespundējot kaut mazmājiņā, kā to aicina drošības kampaņa (starp citu, par labāko iespundētā drauga foto var saņemt vērtīgas balvas!). Prātīgu līgošanu!

*Šā gada sākumā alkohola un citu apreibinošu vielu ietekmē notikušos ceļu satiksmes negadījumos zaudētas jau 13 dzīvības, kas ir gandrīz trīs reizes vairāk nekā šajā pašā laikā pērn.