09.06.2014 09:21

Anglijā dzīvojošu latvieti ievēl vietējā domē

Autors  Delfi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Anglijā dzīvojoša latviete Dzidra Noor ievēlēta Mančestras domē.

To svētdien, 8. jūnijā, vēsta LNT raidījums "Top 10".

Sieviete, kura jau ilgāku laiku dzīvo Anglijā, iestājusies Leiboristu partijā, no kuras arī virzīta Mančestras domes deputātes amatam. Raidījums norāda, ka leiboristi ir vienīgais britu politiskais spēks, kurš atbalsta imigrantus no Austrumeiropas, no kurienes nāk arī Dzidra.

Nule par deputāti kļuvusī sieviete raidījumam stāsta, ka neticējusi tam, ka tiks ievēlēta, taču darbs priekšvēlēšanu laikā devis pozitīvu rezultātu. Anglijā priekšvēlēšanu laikā ir svarīgs tiešais kontakts ar vēlētājiem, un Dzirda daudz laika pavadījusi, apstaigājot potenciālos atbalstītājus.

Raidījums vēsta, atbalsts no Austrumeiropas imigrantiem Dzidrai bijis salīdzinoši neliels, taču daudz balsu viņa saņēmusi no musulmaņiem. Leiboristu partijā atzīst, ka tas ir nebijis gadījums, kad kāds no Austrumeiropas iekļūst vietējā domē.

Partijā uzsver, ka vēlējušies, lai domē ir vairāk sieviešu, tāpēc Dzidra izvirzīta. Jaunā deputāte uzsver, ka vēlējusies pierādīt, ka latvieši uz Angliju nebrauc tikai tāpēc, lai strādātu "melnos darbus".