02.03.2014 17:20

Nepatīk, nestrādāšu!

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Saka, ka nav vērts bojāt veselību, strādājot darbu, kas nepatīk. Piekrītu. Bet saprotu arī, ka mūsdienu Latvijā tas ne visiem ir iespējams.

Laimīgi ir tie, kurus darbavietā apmierina it viss – gan kolēģi, gan priekšnieki, gan darba vide, gan atalgojums, gan darba apjoms, gan... Bet laimīgi ir arī tie, kuriem vispār ir darbs un pārējie apstākļi mazsvarīgi. Un tā ir viņu izvēle – strādāt tieši tur vai meklēt ko labāku, kur sola "labus darba apstākļus un konkurētspējīgu algu". (Neesmu gan redzējusi darba sludinājumu, kurā tiktu solīts labs vadības darba stils...)

Arī Krimuldas novada partijas pārstāvētajiem domes deputātiem, kandidējot pašvaldību vēlēšanās, neviens nesolīja siltu krēslu un kafijas galdu tajās retajās reizēs, kad pēc ievēlēšanas nāksies aizstāvēt savu vēlētāju intereses. Bet tak' startēja, reklamēja sevi kā labākos un solīja "realizēt atklātu, taisnīgu un uz attīstību vērstu politiku novada pārvaldē, lai nodrošinātu pakāpenisku, bet pietiekami dinamisku, novada politiķu paaudzes nomaiņu, lai lauztu gadu desmitos iesīkstējušo uzskatu, ka nekas jau nemainīsies".

Bet nu šie solījumi jāpilda citiem aiz sevis atstātajiem opozicionāriem. Tā teikt – "nesastrādājāmies" (par iemesliem, kādēļ Krimuldas domes deputātes Sintija Kļaviņa un Sanita Sebre nolika savu deputāta mandātu, lasiet 3. lpp.).

Protams, ir respektējama katra indivīda vēlme bojāt vai nebojāt savus nervus darbā, kur ir "nepanesams vadības darba stils". Bet šis nav tas gadījums! Tās nav tikai privātās darba attiecības. Cienījamās deputātes pēc septiņu mēnešu darba ir aizmirsušas, ko solīja tiem iedzīvotājiem, kas cerēja uz solītajām pārmaiņām. Un aizmirsušas, ka iedzīvotāji viņām dāvāja savu uzticību un gaidīja savu interešu aizstāvību. Bet nu nespēja samierināties ar vadības darba stilu liek visu mest pie malas. Tātad – nodot savus vēlētājus. Ja iesaisties politikā, patiesu nolūku vadīts, par personiskajām ērtībām jāaizmirst. (Pati pasmaidīju par to, ko nupat pateicu, – ar "personiskajām ērtībām" šajā gadījumā domāju psiholoģisko labsajūtu.)

Nez vai tiem, kuri stāsies abu kundžu vietā, ar šādu partijas "izturību" būs palīdzēts. Psiholoģiskā treniņa nolūkos iesaku jaunajiem deputātiem pavērot Inčukalna novada domes sēžu tiešraides. Tur notiekošais "šovs" ir labs piemērs deputātu izturībai. Kaut, redzot "Krimuldas seriāla" attīstību, inčukalnieši drīz varēs braukt uz Raganu pieredzes apmaiņā.