04.01.2014 15:45

Atskaite ir sākusies

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Jauns gads vienmēr ir bijis iemesls vai attaisnojums darīt lietas citādi nekā iepriekš. Tas ir arī atskaites punkts, lai sāktu jaunas ieceres.

Latvijā šis gads sācies ar šā gadsimta lielāko notikumu – nacionālās valūtas maiņu, bet mums – ar jaunu avīzes "seju". Un ne tikai. Esam apņēmušies arī dažādot un veidot jaunas rubrikas un iepazīstināt lasītājus ar arvien interesantākām personībām un vietējiem uzņēmējiem.

Kā paredz astrologi un numerologi, Zirga gads būs darba pilns, un veiksies tiem, kas daudz strādās. (Vai tad kādreiz ir bijis citādi?) Šis gads solās būt darbīgs arī esošajiem un topošajiem politiķiem, jo priekšā "lielais solījumu laiks" jeb gatavošanās Saeimas un Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Savukārt mums, žurnālistiem, šis būs solījumu un to rezultātu atspoguļošanas laiks. Bet mums visiem kopā šis būs lielās izvēles laiks – vai būsim aktīvi vēlētāji vai tikai aktīvi kritizētāji.

Šā gada pirmo avīzi sākam ar vairākām iedvesmojošām ziņām – pagājušajā gadā Rīgas rajona slimnīcā pieņemts rekordliels dzemdību skaits un 1. janvārī pasaulē nācis pirmais siguldietis. Savukārt gada nogalē 104 gadu jubileju nosvinējis siguldietis, kurš ir arī, iespējams, pasaules vecākais kokļu meistars. Bet ticību mīlestības spēkam un iedvesmu ilgai laulībai dod Siguldas zelta pāri, kuri kopā nodzīvojuši jau vairāk nekā 50 gadu.

Vēlot darbīgu, veiksmīgu un iedvesmojošām ziņām bagātu gadu, ceru, ka šā gada vezums mums visiem nebūs pārāk smags.