29.06.2013 19:55

Garlaicīgi nebūs!

Autors  Līga Greiškane, portāla "Apriņķis.lv" žurnāliste
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vēlētājs "parastais" ir pieradis, ka pēc vēlēšanām politiskās peripetijas rimstas, visi klusītēm sadala amatus un par saviem darba devējiem, proti, nodokļu maksātājiem, nedaudz piemirst. Taču ir daži Pierīgas novadi, kuros politiskās kaislības arī turpmāk varētu būt sakāpinātas ne mazāk kā īstenā meksikāņu seriālā.

Viens no tādiem novadiem ir Ādaži. Relatīvais miera periods, kurā "kuģi" rāmi stūrēja Pēteris Balzāns, ir beidzies. Viņš domes vadību no Normunda Breidaka pārņēma nemierīgos laikos. Lai gan Pēterim Balzānam, sākotnēji kā vietas izpildītājam un pēcāk arī kā oficiālajam mēram, pašvaldību vēlēšanās ādažnieki plusiņus nežēloja un likās, ka dome ar vēlēšanu uzvarētājiem "Reģionu alianses" deputātiem priekšgalā turpinās ierasto kursu, pirmajā domes sēdē viss mainījās. Izrādījās, ka vienoties spēj pat it kā ideoloģiskie pretinieki "Saskaņas centrs" un Nacionālā apvienība. Nu koalīcijā ir visi, izņemot vēlēšanu uzvarētājus "Reģionu aliansi". To, cik noturīga būs šī raibā savienība, kuras priekšgalā ir Tautas partijas "tēva" Andra Šķēles bijušais biroja vadītājs Māris Sprindžuks, rādīs laiks un sešu opozīcijas deputātu spēja to sašūpot.

Savukārt Krimuldā šā paša politiskā spēka pārstāvjiem būs jādomā, kā varu saglabāt, jo jaunievēlētā mēra Guntara Grīnvalda vadītajai koalīcijai ir tikai vienas balss pārsvars pār bijušā mēra Mārtiņa Ozoliņa tandēmu. Viegli nebūs kā vieniem, tā otriem.

Nemierīgi politiskie vēji solās pūst arī jau ierasti skaļajos novados Ķekavā un Mārupē. Ja pirmais ir ticis pie jauna mēra, iesēdinot bijušo opozīcijā, tad Mārupē viss pa vecam – Edgars Jansons joprojām kritizē teju vai visu, ko dara pārvēlētais mērs Mārtiņš Bojārs. Turklāt ar viņu vienā frontes līnijā, šķiet, nostājušies abi "Vienotības" pārstāvji un no "Apvienības Iedzīvotāji" ievēlētais Jānis Rušenieks.