24.05.2013 10:28

"Spilva" iepirkusi jau 12 tonnas skābeņu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Ar skābeņu iepirkumu sākusies šī gada dārzeņu ražas pārstrādes sezona Babītes novada ražotājuzņēmumā "Spilva".

Pirmajās trīs dienās "Spilvā" jau saņemtas 12 tonnas skābeņu no Latvijas piegādātājiem. Lielākā daļa skābeņu tiek piegādātas no Cēsu apkaimes. Kopējais sezonas dārzeņu iepirkums "Spilvā" paredzēts 517,1 tonnas apjomā.

Šādiem triecientempiem iemesls ir karstais laiks, kura dēļ skābenes izauga ļoti strauji – apmēram vienas nedēļas laikā. Pašlaik skābenes ir ar mīkstiem kātiem un ļoti ērtas pārstrādei. Tāpat jārēķinās, ka karsta laika saglabāšanās apstākļos veidojas skābeņu ziedkāti, kas piegādātājiem ir jāšķiro nost, un skābenes var sākt pāraugt. Vienā no saimniecībām skābeņu stādījums ļoti cietis no stipra lietus un krusas, kā rezultātā no šīs zemnieku saimniecības vienas tonnas vietā saņēmām tikai 100 kg. "Tomēr kopumā piegādes un pārstrāde rit pilnā sparā. Vienā dienā spējam pieņemt četras tonnas skābeņu, kas arī pagaidām tiek nodrošināts," skaidro Dana Erciņa-Užāne, "Spilvas" mārketinga direktore.

No iepirktajām skābenēm ražos produktu, kas ir populārs kā Latvijā, tā arī Lietuvā un Krievijā, skābeņu zupas pagatavošanai. Tieši Lietuvā pieprasījums pēc skābenēm ir īpaši pieaudzis – šopavasar produkts Lietuvā bija pilnīgi izpirkts, un tagad tiek gaidīti ražojumi jau no šī gada ražas, informē Andris Zeļenkovs, sabiedrisko attiecību konsultants.