22.05.2013 12:31

Par miljoniem Ādažos atklāj jaunu elastīgo iepakojumu ražotni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Dažādu elastīgo iepakojumu ražotājs SIA "Baltic Polymers" ar "Citadele bankas" atbalstu atklājis jaunu ražotni Ādažos, kuras izveides kopējās izmaksas sasniedz 3,56 miljonus eiro (2,5 miljonus latu).

No tā 2,86 miljoni eiro (divi miljoni latu) ir "Citadeles" atbalsts, vēsta biznesa portāls "Nozare.lv".

Šogad martā uzņēmums saņēmis Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras līdzfinansējumu 1,1 miljona eiro (0,77 miljonu latu) apjomā, kas novirzīts kredīta dzēšanai.

Jaunajā rūpnīcā jau tiek ražotas barjerplēves pārtikas produktu iepakošanai, termosarukuma plēves dažādu pudeļu un paku iepakošanai, plēves palešu pārsegšanai un citi pārtikas ražošanā izmantojamie iepakojuma materiāli. Savukārt no otrreizēji pārstrādātām izejvielām "Baltic Polymers" ražo atkritumu maisus, ko ikviens var iegādāties lielākajos tirdzniecības tīklos Baltijas valstīs.

"2003. gadā savu darbību sākām Jelgavā ar atkritumu maisu un citu plēvju ražošanu, bet 2011. gadā investējām pārtikas nozarei nepieciešamā elastīgā iepakojuma ražošanā. Jelgavas ražotnes telpas kļuva par mazu mūsu attīstības tempiem, tādēļ meklējām jaunas, un pagājušajā gadā pārcēlāmies un uzstādījām mūsdienīgu ražošanas līniju Ādažos," norāda "Baltic Polymers" valdes priekšsēdētājs Ēriks Kiops.

""Baltic Polymers" ir lielisks piemērs, kā, atrodot arvien jaunas nišas un produktus, ir iespējams attīstīties un ar savu kvalitatīvo produktu konkurēt ar importētajiem ražojumiem vietējā tirgū, kā arī aiz Latvijas robežām," saka "Citadele bankas" Lielo uzņēmumu un institucionālo klientu apkalpošanas daļas vadītājs Māris Macijevskis.

Uzņēmums patlaban jau apgādā Baltijas valstu, Rumānijas un Islandes tirgus ar augstas kvalitātes daudzslāņu plēvēm. Tāpat patlaban norit sarunas ar potenciālajiem klientiem Krievijā un Baltkrievijā. Jaunajā ražotnē tiek izmantotas pasaules līmeņa iekārtas – Vācijas uzņēmums "Reifenhäuser Kiefel Extrusion" piegādāja piecslāņu "Evolution" iekārtu līniju, bet Itālijas "Uteco" – astoņu krāsu fleksogrāfijas iekārtu drukas darbiem.

"Lai pielāgotu atrastās telpas ražotnes vajadzībām, mums bija daudz dažādu izaicinājumu. Lai tajās izvietotu jaunās iekārtas un sāktu ražošanu, tās bija jāpārbūvē, jāpievelk elektrība, gāze, jāuzstāda slēgts iekārtu ūdens dzesēšanas cikls, kā arī jātiek galā ar daudziem tehnoloģiskajiem risinājumiem," klāsta "Baltic Polymers" valdes loceklis un ražošanas vadītājs Roberts Joma.

"Baltic Polymers" sācis arī speciālo plēvju ražošanu, kas paredzētas dziļai termoformēšanai un aizvākošanai, ko plaši izmanto pārtikas rūpniecībā. Pašlaik šāda veida iepakojumu vietējie pārtikas ražotāji iepērk no importētājiem.

Līdz ar ražošanas apjomu pieaugumu attiecīgi pieaug arī uzņēmumā nodarbināto skaits – ja pagājušajā gadā tie bija 52 cilvēki, tad šobrīd uzņēmumā strādā jau 67 darbinieki. Plānots, ka šā gada laikā tiks radītas vēl 10 līdz 20 jaunas darba vietas.

Pēc tam, kad jaunā rūpnīca sasniegs maksimālo ražošanas jaudu, "Baltic Polymers" apgrozījums varētu augt pat trīs reizes un sasniegt aptuveni sešus miljonus latu gadā, iepriekš norādīja R. Joma. 2011. gadā "Baltic Polymers" apgrozījums bija nepilni divi miljoni latu.

"Baltic Polymers" eksportē 50 % no saražotā, galvenokārt uz Lietuvu, Igauniju, Poliju, Islandi un Rumāniju. Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmums dibināts 2003. gadā. 73,04 % "Baltic Polymers" daļu pieder SIA "Industrial Solutions". Pa 13,48 % pieder SIA "Industrial Solutions" pilnībā piederošajiem uzņēmumiem "Satraps" un "A. R. Joma finanses". Savukārt "Industrial Solutions" vienādās daļās pieder Robertam Jomam un Ērikam Kiopam.