13.05.2013 11:00

Demogrāfiju Latvijā par valsts naudu uzlabos video aparatūras veikala īpašnieks

Autors  Kasjauns.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Goda karšu izveide sevī ietver ne vien pašu apliecību izveidi, bet arī priekšizpēti par demogrāfijas situāciju valstī un dažādus citus pasākumus trīs gadu garumā. Goda karšu izveide sevī ietver ne vien pašu apliecību izveidi, bet arī priekšizpēti par demogrāfijas situāciju valstī un dažādus citus pasākumus trīs gadu garumā. arhīvs

Video tehnikas veikals un dažādu aparatūru tirgotājs SIA "Hannu-Pro" uzvarējis teju 200 tūkstošu latu vērtajā demogrāfijas pasākumu īstenošanas iepirkumā, lai ieviestu Latvijā daudzbērnu ģimenēm apliecības – goda kartes.

Iepirkumu izsludināja Sabiedrības integrācijas fonds pēc Saeimas deputāta Imanta Parādnieka ("Nacionālā apvienība") dedzīgi aizstāvētās idejas par demogrāfijas problēmu risināšanu. Deputāts savā piedāvājumā par demogrāfijas problēmu risināšanu ir izstrādājis ģimenes goda apliecību ideju, kuras mērķis ir ne vien samazināt izdevumus daudzbērnu ģimenēm, bet arī veidot to kā sava veida pateicību par bērnu audzināšanu.


Šī mērķa īstenošanai tika piešķirti līdzekļi, lai trīs gadu laikā veidotu daudzbērnu atbalsta sistēmu – goda kartes. Karšu izveide ietver ne vien pašu apliecību izveidi, bet arī priekšizpēti par demogrāfijas situāciju valstī un dažādus citus pasākumus trīs gadu garumā.

Iepirkumu konkurss tika izsludināts februāra beigās un maija sākumā paziņots uzvarētājs, kura piedāvājums par 177 latiem atšķīrās no nākamā zemākā pretendenta. Kopā tika saņemti septiņi piedāvājumi, no kuriem seši atbilda prasībām, taču visatbilstošākais ar mazāko cenu tika izvēlēts ar pētniecību un demogrāfiju nesaistīts uzņēmums "Hannu-Pro". Uzņēmuma piedāvātā summa – 150 700 latu bez PVN.

Kā portālam "Kasjauns.lv" skaidro SIA "Hannu-Pro" projekta vadītāja Mudīte Krūmiņa, piedāvājums tapa sadarbībā ar Sandijas Salakas vadīto "Māmiņu klubu" un reklāmas aģentūru "Peters". Par konkursu uzņēmums jau zinājis, jo sadarbības partnere S. Salaka "apgrozās" tajā sabiedrībā un ļoti daudz zina par demogrāfijas jautājumiem. Kā stāsta M. Krūmiņa, finanšu piedāvājums tapa, balstoties uz nolikumu, un saprot izmaksas, kas nepieciešamas prasību nodrošināšanai.

Iepirkumu uzraudzības biroja vietnē redzams, ka prognozētā iepirkuma summa ir Ls 198 347,11. No iesniegto pretendentu piedāvājumiem tikai divi spēja izveidot piedāvājumu ar summu zem 150 tūkstošiem. Trešais lētākais piedāvājums nācis no Latvijas Universitātes ar summu 156 tūkstoši lati, savukārt dārgākais piedāvājums tika saņemts no SIA "Rīgas karte" – Ls 196 943.

SIA "Hannu-Pro" 30 % pieder uzņēmumam "Hannu Investments" un vēl sešām personām. Uzņēmums Latvijā piedalījies skandalozajā ciparu virszemes televīzijas apraides ieviešanā. Datubāzē "Lursoft" pēdējā pieejamais gada pārskats par uzņēmumu ir par 2011. gadu, tur apgrozījums norādīts Ls 6 614 990 apmērā, tostarp peļņa – Ls 132 418.

Demogrāfija: ģimene, laulība, dzīvības svētums