14.02.2012 10:41

Piedāvā kursus augu aizsardzības līdzekļu tirgotājiem

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Augu aizsardzības līdzekļu izplatītāji no visas Latvijas var iegūt kvalifikācijas apliecību Augu aizsardzības līdzekļu izplatītāji no visas Latvijas var iegūt kvalifikācijas apliecību Andra Briekmane

Lauku konsultāciju izglītības centrs ir vienīgā iestāde, kas apmāca augu aizsardzības līdzekļu tirgotājus, tādēļ pieprasījums pēc kursiem ir liels. Februāra beigās paredzēti nākamie kvalifikācijas celšanas kursi.

«Augu aizsardzības līdzekļu (AAL) izplatītājiem un firmām jānodrošina, lai augu aizsardzības līdzekļu tirdzniecības vai uzglabāšanas vietās ir darbinieks, kurš saņēmis Valsts Augu aizsardzības dienesta izsniegtu konsultanta apliecību. Tā dod tiesības konsultēt AAL pircējus,» portālam apriņķis.lv skaidroja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Tālākizglītības nodaļas izglītības projektu vadītāja  Kristīne Žēpere.


Tāpēc LLKC sadarbībā ar Valsts Augu aizsardzības dienestu ir izstrādājis divu izglītības kursu programmas, kas paredzētas apliecības iegūšanai, kā arī – esošās apliecības termiņa pagarināšanai. Galvenais akcents kursu programmā tiek likts uz izmaiņām augu aizsardzības likumdošanas jomā, darba drošību, strādājot ar augu aizsardzības līdzekļiem un integrēto augu aizsardzību. AAL tirgotāju kvalifikāciju var iegūt arī klausītāji, kam nav AAL tirgotāju – konsultantu apliecības, bet kas nākotnē vēlas nodarboties ar ALL tirdzniecību. Šādā gadījumā jāapmeklē nedēļu ilgi kursi Ozolniekos.

LLKC ir vienīgā iestāde Latvijā, kas piedāvā šādus kursus, pēc kuriem iespējams saņemt apliecību, ko izsniedz Valsts Augu aizsardzības dienests, skaidroja K. Žepere. Kursiem var pieteikties firmu pārstāvji no visas Latvijas. Maksa par nedēļu ilgām mācībām ir 90 lati, paskaidroja K. Žēpere.

No 27. februāra līdz 2. martam tiek plānoti nedēļas kursi personām, kuras vēlas iegūt augu aizsardzības līdzekļu tirgotāja – konsultanta apliecību pirmo reizi. Ar šādu apliecību atļauts darboties gan individuālajā biznesā, gan lielākajās AAL tirdzniecības firmās.

Kursu programmā būs iekļautas sekojošas tēmas: augu aizsardzības likumdošana; licenču izsniegšanas kārtība, normatīvo aktu prasības; augu aizsardzības līdzekļu klasifikācija; darba drošība, strādājot ar AAL; integrētā augu aizsardzība, herbaloģija; izplatītākās augļu un dārzeņu slimības un kaitēkļi, to apkarošanas iespējas.

Vairāk informācijaa atrodama LLKC mājaslapā