22.04.2013 15:04

"Lāču" ceptuve ar tautā iemīļotās rakstnieces Margaritas Stārastes palīdzību ražos bērniem draudzīgu pārtiku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ceptuves "Lāči" saimnieks un maizniekmeistars Normunds Skauģis. Ceptuves "Lāči" saimnieks un maizniekmeistars Normunds Skauģis. Krišjānis Grantiņš

Maizes ceptuve SIA "Lāči" plāno jaunas bērnu produktu līnijas ražošanas sākšanu sadarbībā ar pasaku autori Margaritu Stārasti.

Kā norādīja "Lāču" pārstāve Laura Mihailova, bērnu produktu segmentā vietējo ražotāju piedāvājums ir ļoti ierobežots, pārsvarā veikalu plauktos redzami tikai ārzemju produkti, kuru sastāvā ir bērnu organismam nevajadzīgas izejvielas, un tie ir tālu no latviskām vērtībām, raksta biznesa ziņu portāls "Nozare.lv".

Tāpēc ceptuve "Lāči" sadarbībā ar Stārasti, kuras radītie darbi iemīlēti paaudžu paaudzēs, izstrādājuši īpašu bērniem domātu produktu līniju no augstvērtīgām un tikai dabīgām izejvielām.

Lai informētu par jauno produktu līniju, kas domāta bērniem, 24. aprīlī plkst. 11 ceptuvē "Lāči", "Benūžu - Skauģu" mājās Babītes novadā, notiks preses konference, kurā piedalīsies ceptuves "Lāči" saimnieks un maizniekmeistars Normunds Skauģis, tirdzniecības un mārketinga daļas vadītājs Atis Blinds un izdevniecības "Annele" direktore Iluta Moldane-Greiškalne.

Uzņēmums "Lāči" dibināts 1993. gadā, tā vienīgais īpašnieks ir Skauģis. Uzņēmums galvenokārt piedāvā maizes produktus augtākajā cenu grupā. Pazīstamākie produkti ir "Īsta rupjmaize", "Īsta saldskābmaize", "Burkānmaize", augļu maizes, valriekstu maize un kēksi, kā arī cepumi un kūkas.

"Lāču" apgrozījums 2011. gadā bija audzis par 25 %, sasniedzot četrus miljonus latu. 2010. gadā "Lāču" apgrozījums bija 3,2 miljoni latu. Uzņēmums 2011. gadā strādāja ar 44 736 latu peļņu salīdzinājumā ar 229 000 latu zaudējumiem 2010. gadā. Pagājušā gada finanšu datus uzņēmums vēl nav publiskojis.