13.02.2012 15:49

«Olaines kūdra» grib izstāties no biržas

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines kūdras purvs Olaines kūdras purvs www.delfi.lv

Biržas «NASDAQ OMX Riga» valde šodien nolēma piemērot uzraudzības statusu AS «Olaines kūdra». 15. martā paredzēta akcionāru sapulce par «Olaines kūdra» izslēgšanu no regulārā tirgus.

Biržas noteikumi «Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos» nosaka, ka birža uzraudzības statusu piemēro, ja tuvāko sešu mēnešu laikā ir plānotas darbības, kuru rezultātā emitenta finanšu instrumenti tiktu izslēgti no regulētā tirgus, ziņo nozare.lv.

«Olaines kūdra» 13. februārī publicēja informāciju par ārkārtas akcionāru sapulces sasaukšanu šā gada 15.martā, kuras darba kārtībā ir iekļauts jautājums par «Olaines kūdra» akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību, teikts biržas paziņojumā. 15.martā sasaukta AS «Olaines kūdra» akcionāru sapulce, kuras vienīgais darba kārtības jautājums ir «Olaines kūdras» finanšu instrumentu izslēgšana no regulētā tirgus, liecina uzņēmuma paziņojums ,«NASDAQ OMX Riga».

2011.gada 18.decembrī notikušajā akcionāru sapulcē «Olaines kūdras» akcionāri nolēma neizslēgt akcijas no regulēta tirgus, liecina ziņu aģentūras LETA informācija.

Pēc 10.februārī notikušā darījuma «Florabalt» tiešā veidā ieguvusi kopumā 95,2% no visa pamatkapitāla, liecina «Olaines kūdras» paziņojums «NASDAQ OMX Riga» biržā. Darījums noticis ārpusbiržas tirgū. Uzņēmums par lielāko «Olaines kūdras» akcionāru kļuva jau 2011.gada septembrī, iegūstot 84,35% akciju.

«Florabalt» vienīgais dalībnieks ir 1953.gadā dzimušais Vācijas iedzīvotājs Heinrihs Strenge. Uzņēmums "Olaines kūdras" akcijas iegādājās no Londonā reģistrētajām kompānijām «Eurotrans Baltic Limited» un «Interstore Logistic Limited», bet iepriekš - no uzņēmuma valdes locekļa Sergeja Šakuna, liecina biržā publicētā intervija.

«Olaines kūdras» zaudējumi 2011.gada pirmajā pusgadā sasnieguši 28 tūkstošus latu, kas ir par 58% vairāk nekā attiecīgajā laika posmā 2010.gadā. Gada laikā par 45% samazinājies arī uzņēmuma apgrozījums.

«Olaines kūdras» galvenie darbības virzieni ir kūdras ieguve un pārstrāde.