19.04.2013 10:11

"Olainfarm" pilnībā atjaunojis darbību sprādzienā cietušajā rūpnīcā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas zāļu ražotāja AS "Olainfarm" pilnībā atjaunojusi ražošanu rūpnīcā, kur pirms divām dienām notika sprādzieni.

Uzņēmuma valdes loceklis Salvis Lapiņš nozare.lv norādījis, ka rūpnīca pilnībā darbojas ierastajā režīmā, un patlaban jau ir sākti bojātā iecirkņa remontdarbi.

S. Lapiņš arī atzīmēja, ka jau 17. aprīlī tika atsākta monoacetilglikozes ražošana, bet nākamajā dienā citā iecirknī tika pilnībā atjaunota nitrofurānu ražošana.

Uzņēmums pastāvīgi seko līdzi cietušo darbinieku veselības stāvoklim un novēl viņiem ātrāku izveseļošanos, piebilda uzņēmuma pārstāvis.

Kā ziņots, 17. aprīlī aptuveni pulksten 9.20 uzņēmuma "Olainfarm" pērn atklātajā nitrofurointīna ražošanas iecirknī Olainē, Rūpniecības ielā 5, notika sprādziens. Sprādzienā cieta trīs cilvēki, kuri nogādāti slimnīcā.

Pēc VDI sniegtās informācijas, sprādzis kāds katls, ko, visdrīzāk, izraisījis tehnisks defekts. To VDI apgalvojuši arī uzņēmuma darbinieki.

Ražotnes reaktorā bijis nevis augsts spiediens, bet gan vakuums jeb bezgaisa stāvoklis. "Visdrīzāk, radies caurums katla konstrukcijā un tajā ieplūdis gaiss. Kad tā notiek, rodas dehermetizācija jeb, vienkārši sakot, viss uzsprāgst," sacīja VDI eksperts ārējo sakaru jautājumos Aivis Vincevs.

Valsts policija (VP) 18. aprīlī sākusi kriminālprocesu par notikušo eksploziju. VP Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis pastāstīja, ka kriminālprocess sākts par noziegumiem pret īpašumu, un tā gaitā tiks nozīmētas ekspertīzes, lai noskaidrotu sprādziena cēloņus.

Iepriekš:
Izrādās, sprādzienā "Olainfarm" cietuši trīs cilvēki