13.04.2013 15:42

Olaines uzņēmums investēs ap 200 000 eiro jaunu mušu lamatu ražošanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ekoloģiskā mušpapīra, grauzēju līmju lamatu un insektu lamatu ražotājs SIA "Sitno" šogad investēs aptuveni 200 000 eiro (140 000 latu), lai iegādātos ražošanas iekārtas, ar ko ražot līmes lamatas mušu ķeršanai Eiropas govju fermās.

Kā intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" stāsta "Sitno" īpašnieks un valdes loceklis Milans Rehaks, šogad rudenī plānots sākt ražot jaunu produktu, ko, tāpat kā līdzšinējos produktus, paredzēts eksportēt. Tas būs nišas produkts, kas paredzēts lielām fermām, kur audzē govis. Tāpēc arī šogad plānots iegādāties jaunu iekārtu, un tās priekšrocības ir plašās izmantošanas iespējas.

"Šajā darbības jomā šī iekārta varētu būt kā "Mercedes-Benz" automašīnu tirgū," atzina M. Rehaks, piebilstot, ka ieguldītos līdzekļus varētu atpelnīt aptuveni trīs gadu laikā.

Viņš arī atzīmēja, ka, tā kā vēl ir grūti prognozēt šāda produkta noietu, tad pieļaujot, ka, piemēram, šis projekts varētu neizdoties, un uzņēmums ar šo iekārtu varēs sākt ražot arī citādus produktus, kas nebūs tikai mušu lamatas, bet būs jebkāda cita veida kukaiņu lamatas vai arī vēl kāds cits produkts, ko var ražot uz līmes bāzes.

Kopumā uzņēmums ražo trīs produktu līnijas – produkti apstrādei, dezinfekcijai un deratizācijai, produkti mājsaimniecībām un produkti dārziem. Viena produkta derīguma termiņš ir trīs gadi.

"Sitno" ražotais produkts, kas ir līmes lamatas, sastāv no trīs daļām – virsmas, uz kuras tiek likta virsū līme, pati līme un papīra virsmas aizsargkārta. Visi kukaiņi tiek iznīcināti mehāniski. Produkts nesatur nekādu indīgu ķīmiju, un to var novietot mājās jebkurā vietā. Produkts ir videi draudzīgs.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Sitno" dibināta 2002. gadā. Uzņēmuma pamatdarbība ir sadzīves preču – mušpapīra, līmes lamatu grauzējiem, insektu ķērāju un tamlīdzīgu – ražošana un vairumtirdzniecība. "Sitno" pamatkapitāls ir 2000 latu. Uzņēmums pilnībā pieder M. Rehakam un atrodas Olainē.

"Sitno" apgrozījums pērn palielinājies par aptuveni 25 %. 2011. gadā tā apgrozījums bija 649 114 lati, attiecīgi pērn uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 811 392 latus. Uzņēmuma peļņa pērn bija 216 342 lati, kas ir par 48,82 % vairāk nekā 2011. gadā, kad peļņa bija 145 375 lati.