12.04.2013 10:18

"Latvijas Gāze" sāk gatavoties Inčukalna krātuves uzpildīšanai nākamajai sezonai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Latvijas Gāze" sāk gatavoties Inčukalna krātuves uzpildīšanai nākamajai sezonai publicitātes; www.delfi.lv

Uzņēmums "Latvijas gāze" šonedēļ noslēdzis dabasgāzes piegādes no Inčukalna pazemes gāzes krātuves (IPGK) un sācis tiešas piegādes no Krievijas pārvades sistēmas, vienlaikus sākot gatavoties krātuves uzpildīšanai nākamās sezonas vajadzībām.

Apkures sezonas laikā no Inčukalna pazemes gāzes krātuves patērētājiem Latvijā piegādāts 1,1 miljards kubikmetru dabasgāzes, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā. Savukārt kaimiņvalstīm Krievijai, Igaunijai un Lietuvai kopumā tika piegādāts aptuveni viens miljards kubikmetru dabasgāzes.


Apkures sezonas laikā visa dabasgāze Latvijas patēriņam tiek piegādāta no krātuves. Vasaras laikā patērētājiem dabasgāze tiek piegādāta tieši no Krievijas pārvades sistēmas, vienlaikus to sūknējot krātuvē. Iesūknēšana ilgst no aprīļa līdz oktobrim, savukārt izsūknēšana no oktobra līdz martam vai aprīlim.

Krātuve tika nodota ekspluatācijā 1968. gadā, un tās mērķis ir uzkrāt dabasgāzi apkures sezonai, kuras laikā ievērojami pieaug dabasgāzes patēriņš un nav iespējams pietiekamos apjomos piegādāt kurināmo pa maģistrālajiem gāzesvadiem no atradnēm Sibīrijā.