10.02.2012 17:22

Turpina pilnveidot telesakaru pārklājumu

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Par vienas bāzes stacijas tiesu labāk sazvanāma kļuvusi ievērojama daļa mobilo telefonu lietotāju Ķekavā.

Ķekavas pagastā darbu sākusi jauna «Tele2» GSM bāzes stacija. Mobilo sakaru operators to vērtē kā būtisku, jo tā «pilnveido gan tīkla pārklājumu, gan mobilo sakaru kvalitāti visā apdzīvotajā teritorijā».

«Pagājušā gadā attīstībā investējām 7,1 miljonu latu un ierīkojām 200 jaunu bāzes staciju,» teic uzņēmuma tehniskais direktors Ervīns Kampāns, piebilstot: viņu tīkls ir pieejams 99,6 procentiem iedzīvotāju, bet būtiski investēt sakaru uzlabošanā operators turpināšot tāpat kā līdz šim.

«Runa nav par dažu simtu metru vai kilometra, bet daudz lielāku darbības rādiusu,» jaunās stacijas jaudu precizē uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultante Egita Māliņa, uzsverot – tā stiprinās mobilo sakaru kvalitāti visā novadā.

«Var bažīties gan par mobilo telefonu, gan, piemēram, benzīntanku kaitīgumu, bet tie, kas šos pakalpojumus izmanto, spēj novērtēt to, kādā veidā to pieejamība uzlabo dzīves kvalitāti,» jaunumu pozitīvi vērtē ķekavniece novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta nodaļas vadītāja Ginta Logina.