15.03.2013 13:20

Tīnūžu uzņēmums "Sula" lūkojas Eiropas valstu virzienā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uzņēmuma "Sula" vadītājs Linards Liberts cer, ka latviešu bērzu sulas novērtēs arī eiropieši. Uzņēmuma "Sula" vadītājs Linards Liberts cer, ka latviešu bērzu sulas novērtēs arī eiropieši. www.sula.lv

Ikšķiles novada Tīnūžos esošais bērzu sulu produktu ražotājs SIA "Sula" plāno šogad sākt eksportu uz Eiropas valstīm.

"Eiropā tā ir eksotika un šī biznesa niša ir absolūti brīva, tikai jāmāk ieinteresēt," biznesa žurnālam "Kapitāls" stāsta "Sulas" īpašnieks Linards Liberts. Viņaprāt, vislabāk tas panākams, bērzu sulu produkciju piedāvājot kā bioloģisku un sertificētu uzturlīdzekli. Piedaloties lielākajā bioloģisko ražotāju izstādē Vācijā "BioFach 2013", uzņēmumam izdevies nodibināt kontaktus un atrast partnerus. Patlaban notiek aktīvs darbs pie produkcijas pilnveidošanas un sertificēšanas, lai jau šogad uz Eiropu sūtītu pirmās produkcijas partijas.

Aprīlī, sulu tecināšanas laikā, tiek uzkrāti aptuveni 15 000 litru sulu, kas tiek izmantota dažādu produktu ražošanai. "Sula" no bērzu sulām gatavo dažādus vīnus, tostarp dzirkstošo vīnu, kā arī sīrupu un svaigi saldētas bērzu sulas. Bērzu sulu biznesā tiešā konkurence nav liela, lai gan "to lietu latvieši ļoti labi pārzina", stāsta L. Liberts.