08.03.2013 13:08

Rīgā tuvākajos gados tiks izveidoti trīs tehnoloģiskie parki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tiek plānots, ka līdz šā gada beigām uzņēmumā tiks investēti 2,5 miljoni eiro, kā arī tiks radītas 55 jaunas darbavietas inženierzinātņu un ražošanas speciālistiem. Tiek plānots, ka līdz šā gada beigām uzņēmumā tiks investēti 2,5 miljoni eiro, kā arī tiks radītas 55 jaunas darbavietas inženierzinātņu un ražošanas speciālistiem. Rīgas pašvaldības arhīvs

Tuvākajā nākotnē Rīgas pašvaldība plāno veicināt vēl trīs industriālo parku teritoriju attīstību, kas plānoti Granīta ielā, Ziepniekkalnā pie Vienības gatves un Spilvē.

Šonedēļ uzņēmumā "Felzer" Jūrkalnes ielā notika augsti tehnoloģiskās gaisa kondicionēšanas sistēmas pirmās iekārtas testēšana. Konkrētā iekārta paredzēta uzņēmuma partneriem Krievijā. Taču turpmāk uzņēmums plāno sadarboties arī ar Eiropas valstīm. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Eduards Boze norādīja, ka Krievijā ir sarežģīts, bet peļņu nesošs tirgus, savukārt Eiropā nopelnīt var mazāk, toties tirgus ir stabils.


Ražotne "Felzer" tika atklāta pagājušā gada novembrī. Tā atrodas investīciju grupas "Nordic Partners Properties" industriālā parka telpās. Kopumā šajā teritorijā mājvietu atradušas aptuveni 56 dažādu vietējo un ārvalstu kompāniju, radot līdz pat 800 darbavietu.

Uzņēmuma "Felzer" mērķis ir uzlabot, ražot un attīstīt gaisa kondicionēšanas sistēmas, lai nodrošinātu komfortablu mikroklimatu ēkās. "Felzer" paredzēts saražot 2000 iekārtu gadā, informē E. Boze. Laika posmā no 2014. līdz 2015. gadam uzņēmums plāno būvēt savu otro ražošanas cehu ar modernu testēšanas centru.

Tiek plānots, ka līdz šā gada beigām uzņēmumā tiks investēti 2,5 miljoni eiro, kā arī tiks radītas 55 jaunas darbavietas inženierzinātņu un ražošanas speciālistiem.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītājs Vadims Jerošenko norādīja, ka šis uzņēmums var kalpot par piemēru citiem uzņēmumiem, kuri vēlas sākt savu darbību Rīgā. Latvijas galvaspilsēta sniegs tiem nepieciešamo atbalstu.


Viena no Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta funkcijām ir pilsētas ekonomikas konkurētspējas veicināšana, kas tiek īstenota, realizējot daudzas aktivitātes, tostarp organizējot darbu pie investīciju piesaistes. Ar aktuālāko informāciju investīciju piesaistes jomā iespējams iepazīties www.investinriga.com.

"Rīgas dome sniedz maksimālu atbalstu investoriem, kas vēlas atvērt savus uzņēmumus Rīgā," norādīja V. Jerošenko. "Pašvaldības uzdevums ir piedāvāt teritoriju, palīdzēt ar loģistiku un infrastruktūru, radot maksimāli pievilcīgus apstākļus uzņēmējiem."