07.03.2013 14:06

Rīgā būs vienota kārtība zemes gabalu iznomāšanai parkos komercdarbības veikšanai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja akceptējusi priekšlikumu veidot vienotu iznomāšanas praksi parku teritorijās Rīgā komercdarbības veikšanai.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments sadarbībā ar parku apsaimniekotāju SIA "Rīgas Meži" noteicis iespējamās teritorijās parkos, kur varētu notikt komercdarbība, vienlaikus nodrošinot parku vienotu apsaimniekošanu, labiekārtošanu, uzturēšanu, aizsardzību un izmantošanu sabiedrības interesēs, informē pašaldība.

"Mēs gribam šo procesu padarīt saprotamu un pieejamu gan rīdziniekiem, gan uzņēmējiem, lai ikviens interesents var iesniegt savus priekšlikumus. Ja par konkrēto teritoriju iznomāšanu tiks iesniegti vairāki priekšlikumi, rīkosim atklātas izsoles," skaidro Mājokļu un vides komiteja priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Patlaban Mājokļu un vides departamenta Nekustamā īpašuma iznomāšanas komisija ir noteikusi kopumā aptuveni 20 vietas vairākos pilsētas parkos: Kronvalda parkā, Bastejkalnā, Dzegužkalnā, Uzvaras parkā, Arkādijas parkā, Esplanādē un Vērmanes dārzā, kuras varētu iznomāt komercdarbībai. Izvēlētās platības atrodas tādās vietās, lai nebojātu apstādījumus un parku ainavisko kvalitāti. Iznomātajās teritorijās drīkstēs izvietot tikai īslaicīga rakstura nojumes vai piepūšamās atrakcijas.