02.03.2013 11:49

"Siguldas CMAS" peļņa pērn samazinājusies par 15 %

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijā ir tikai trīs stacijas, kas piedāvā kvalitatīvus mākslīgās apaugļošanas pakalpojumus, un viena no tām atrodas tepat Pierīgā – akciju sabiedrība "Siguldas ciltslietu un mākslīgās apsēklošanas stacija". Latvijā ir tikai trīs stacijas, kas piedāvā kvalitatīvus mākslīgās apaugļošanas pakalpojumus, un viena no tām atrodas tepat Pierīgā – akciju sabiedrība "Siguldas ciltslietu un mākslīgās apsēklošanas stacija". Krišjānis Grantiņš

AS "Siguldas ciltslietu un mākslīgās apsēklošanas stacija" ("Siguldas CMAS") neauditētais apgrozījums pērn bijis 774 436 lati, kas ir neliels samazinājums salīdzinājumā ar 783 406 latu apgrozījumu gadu iepriekš, liecina uzņēmuma nerevidētais pārskats "NASDAQ OMX Riga".

Savukārt uzņēmuma neauditētā peļņa pagājušajā bija 57 480 lati, kas ir 15 % samazinājums salīdzinājumā ar 67 911 latu peļņu 2011. gadā, vēsta nozare.lv.


Neto peļņa uz vienu akciju ir 0,136 lati salīdzinājumā ar attiecīgo rādītāju iepriekšējā gadā – 0,161 latu.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā biržai, pērn pamatnodarbošanās ieņēmumu proporcionalitāte salīdzinājumā ar 2011. gadu nav būtiski mainījusies – ieņēmumi no vaislas buļļu spermas pārdošanas ir 52 % no neto apgrozījuma, bet piena analizēšanas un pārraudzības datu apstrādes pakalpojumi – 35 % no neto apgrozījuma.

Lielākais uzņēmuma akcionārs ir SIA "Siguldas mākslīgās apsēklošanas stacija", kurai pieder 49,8 % akciju.

Iepriekš:
Bizness: mākslīgās apsēklošanas čempioni Siguldas buļļi