26.02.2013 15:22

Mājražotāju atbalstīšanai Garkalnē atvēlēti 11 000 latu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Nule kā beigusies otrā kārta biedrības "Partnerība "Zaļā vārna"" atbalsts Garkalnes iedzīvotāju projektiem, tādēļ tā aicina pieteikties nākamos pretendentus uz naudu, īpaši mudinot to darīt vietējos mājražotājus.

Kā "Garkalnes TV" stāsta domes finanšu direktore Ilesa Tiona, pie atbalsta savas ieceres realizēšanai tikuši vairāki projekti: "Esam izvērtējuši un atbalstījuši jaunu tērpu šūšanu dejotājiem, ir atbalstīti divi pirtnieki, kā arī mūsu pašu pašvaldības projekts par sporta laukuma ierīkošanu." 

Domes pārstāve norāda, ka šos projektus plānots realizēt aptuveni pusgada laikā. Līdz ar to, jau tuvākajā laikā iedzīvotāji varēs pretendēt uz atlikušo naudu trešajā kārtā. Kā informē I. Tiona, visvairāk līdzekļu paredzēts, lai pabalstītu vietējos mājražotājus: "Atbalstam iedzīvotājiem ir atlicis tikai tuvu diviem tūkstošiem latu, alternatīvajiem sociālajiem pakalpojumiem – 6200 latu. Taču ir jauna iespēja, proti, atbalsts mājražošanai, kam paredzēti 11 400 latu. "

Jānorāda, ka biedrības "Partnerība "Zaļā vārna"" dibinātāja ir Garkalnes novada dome un vairākas novadā mītošas privātpersonas – Armands Mucinieks, Alberts Krūmiņš un Jānis Lapsiņš. Biedrības "Partnerība "Zaļā vārna"" uzdevums ir panākt sabiedrisko organizāciju, uzņēmēju, pašvaldības un dažādu indivīdu (jauniešu, ģimeņu, pensionāru, sieviešu, invalīdu, bezdarbnieku, sociāli atstumto sabiedrības locekļu u. c.) sadarbību, lai paaugstinātu dzīves kvalitāti novadā.

Informācijas apmaiņas galvenie koordinatori biedrībā ir pašvaldības darbinieki un uzņēmēji. Pašvaldība tiek regulāri informēta par jaunumiem, biedrības sapulces lēmumiem un citām aktualitātēm.

Vairāk par biedrību var uzzināt šeit.