25.02.2013 13:36

Pierīgas ciematu attīstītājs "Nordic Homes" pērn pieckāršojis apgrozījumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nekustamo īpašumu attīstīšanas un būvniecības uzņēmums "Nordic Homes" pagājušo gadu noslēdzis ar būtisku apgrozījuma pieaugumu – no 680 000 latu 2011. gadā līdz 5,82 miljoniem latu pērn. 

Šādus rezultātus izdevies sasniegt, pateicoties stabiliem ekonomiskās izaugsmes apjomiem, kas veicināja arī nekustamā īpašuma aktivitātes pieaugumu Latvijā. Īpaši jūtams bijis aktivitātes pieaugums jauno ekonomiskās klases mājokļu segmentā. Paralēli nozīmīga bijusi "Nordic Homes" veiksmīgā darbība Lielbritānijas celtniecības tirgū, vēsta biznesa portāls "Nozare.lv".

"Uzskatu, ka šādi rezultāti ir sasniegti, sekmīgas uzņēmuma attīstības plāna realizācijas dēļ, un ir likumsakarīgi. Uzņēmuma izaugsmi veicināja ne tikai realizētie projekti Latvijā, bet arī Lielbritānijā. Kopumā Anglijā esam realizējuši deviņus būvniecības projektus, no kuriem trīs kvalificējami kā apjomīgi. To varējām sasniegt, pateicoties nozīmīgiem tehnoloģiskiem uzlabojumiem būvniecības procesā un ražošanā. Lepojamies arī ar to, ka izaugsmes rezultātā esam varējuši dubultot darba vietu skaitu līdz 290 darba vietām," skaidro "Nordic Homes" Attīstības departamenta direktors Andis Putāns.

Šogad viņš prognozē apgrozījuma pieauguma tempu iepriekšējā gada līmenī. Uzņēmums turpinās jaunu un apjomīgu būvniecības pasūtījumu realizāciju Lielbritānijā, kā arī nopietni plāno eksportēt uz Norvēģiju un Zviedriju.

A. Putāns zina teikt, ka pārdomātu investīciju rezultātā "Nordic Homes" izdevies ieviest un attīstīt radikāli jaunu celtniecības tehnoloģiju, kas ir efektīva gan pašmāju, gan arī ārvalstu tirgos. Pretstatā tradicionālajai būvniecībai ar neprognozējami gariem celtniecības termiņiem un būvgružu kaudzēm blakus jaunceltnēm "Nordic Homes" tehnoloģija ir pārnesusi celtniecības būvlaukumu risinājumus uz industriālajiem risinājumiem. Rezultātā rūpnieciski izgatavotas ēku konstrukcijas ierodas objektā jau pabeigtas un samazina būvniecības procesu būvobjektā no daudziem mēnešiem līdz dažām nedēļām.

Papildus investīcijām tehnoloģijā pērn veiktas arī nozīmīgas investīcijas jauno privātmāju ciematu attīstībai Ādažu un Carnikavas novadā, kopumā investīcijām sasniedzot 2,3 miljonus latu. "Nordic Homes" pērn vasarā atklājis jaunu privātmāju ciematu "Tuvi Carnikava", uzņēmums izveidojis arī ciematu "Lapsas" Babītes novadā.