23.02.2013 21:33

Salīdzinot ar Jūrmalu, arvien pievilcīgāks kļūst Rīgas centrs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Vērtējot nekustamo īpašumu projektu attīstītāju un pircēju aktivitāti, interese lielākoties ir vērsta uz Rīgas centru un Jūrmalu.

Patlaban darījumu skaits Jūrmalā sāk mazināties, un to var skaidrot ar to, ka cena par kvadrātmetru tiek noteikta daudz par lielu – 5000 līdz 7000 eiro (3500 līdz 4900 lati), tādēļ nerezidenti daudz lielāku interesi sāk izrādīt par Rīgu, vēsta biznesa portāls "Nozare.lv".

Pieprasījums pēc jauniem dzīvokļiem Rīgā palielinās, kaut arī projekta attīstītāju nozarē ir maz. Pieprasījums pēc dzīvokļiem jaunajos projektos pilsētas centrā patlaban pārspēj piedāvājumu, ko sekmē nerezidenti, kurus Latvija ir ieinteresējusi ar uzturēšanās atļauju iegūšanas iespēju, informēja uzņēmējs.

Rīgas guļamrajonos jauno mājokļu tirgū situācija stabilizējas. Daudzi nerezidenti, izvērtējot lielās cenas Rīgas centrā un Jūrmalā, arvien vairāk dod priekšroku Rīgas mikrorajoniem, sevišķi Pārdaugavā, kas ir tuvu lidostai un pa ceļam uz Jūrmalu. Ārpus Rīgas un Jūrmalas citās Latvijas pilsētās ir vērojama stagnācija nekustamo īpašumu segmentā, norādīja uzņēmējs. Jauno projektu cenas nesedz būvniecības izmaksas, līdz ar to arī investoru interese par jauno projektu attīstīšanu nav novērojama. Piemēram, Gulbenē patlaban dzīvokļa cena ir no 200 eiro (140 latiem) par kvadrātmetru.