16.02.2013 08:02

Pērn "Spilvas" eksports sasniedzis divus miljonus latu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pērn "Spilvas" eksports sasniedzis divus miljonus latu www.foto.delfi.lv

Babītes novadā esošā augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmuma "Spilva" produkcijas kopējais eksporta apjoms aizvadītajā 2012. gadā veidoja 2,01 miljonu latu.

Salīdzinājumā ar 2011. gadu uzņēmuma eksporta apjomu palielinājums ir septiņi procenti. Straujāk augošie eksporta tirgi 2012. gadā bija Kirgizstāna (+289,2 %), Lielbritānija (+255,9 %) un Ukraina (+68,4 %).

"Eksporta pieaugums panākts, galvenokārt paplašinot sortimentu tajos tirgos, kuros jau strādājām iepriekš. Vislielākais palielinājums bija deserta produktu – saldo mērču, ievārījumu, ābolu biezeņu – grupā, kā arī salātu mērču (dresingu) un dārzeņu konservu kategorijās," informē Dana Erciņa-Užāne, "Spilvas" mārketinga direktore.

Straujais eksporta apjomu palielinājums Kirgizstānā skaidrojams ar pakāpenisku šī tirgus apgūšanu, taču eksports uz Lielbritāniju aug, jo tur strādājošie latvieši produktus pērk arvien vairāk.

"Par 2,5 reizes pieaugušo eksporta apjomu Lielbritānijā varam būt pateicīgi tikai un vienīgi iebraucējiem no Latvijas. Mums pat nav nepieciešamība drukāt īpašas etiķetes, kā tas ir vajadzīgs citos eksporta tirgos, bet gan eksportējam "Spilvas" produkciju ar etiķetēm latviešu valodā – tādām pašām, kādas mūsu produktiem ir Latvijas veikalos," skaidro uzņēmuma pārstāve.

Savukārt eksporta palielināšanās Ukrainā sasniegta, uzlabojot produktu pieejamību. "Esam panākuši to, ka "Spilvas" produkti ir pieejami mazumtirdzniecības ķēžu veikalos. Un līdz ar to produkcija ātrāk pazūd no veikalu plauktiem un likumsakarīgi iegūst arī plašāku atpazīstamību. Tādēļ varam arī drošāk paplašināt savas produkcijas sortimentu Ukrainā. Ne velti pērn tas bija otrais lielākais eksporta tirgus aiz Krievijas," tā Dana Erciņa-Užāne.