14.02.2013 07:23

Latvijas labāko tirgotāju spicē arī pierīdznieki

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jau 18. gadu tika godināti labākie tirgotāji, starp kuriem bija arī Pierīgas novados esošie uzņēmumi. Jau 18. gadu tika godināti labākie tirgotāji, starp kuriem bija arī Pierīgas novados esošie uzņēmumi. Krišjānis Grantiņš

Noslēdzies "Latvijas tirgotāju asociācijas" (LTA) rīkotais konkurss "Latvijas labākais tirgotājs 2012." Uzvarētāju laurus plūca arī Pierīgas tirgotāji.

Šogad uz labākā tirgotāja titulu pretendēja 117 uzņēmēji, no tiem finālā iekļuva 31. To vidū tika pārstāvēta arī Pierīga: apbalvojumu "Laureāts" saņēma veikals "Elvi" Piņkos, savukārt uzvarētāju apbalvojumus ieguva veikals "Elvi" Siguldā, kā arī pērn aprīlī atvērtais ceļmalas krogs un kafejnīca "Pie brāļa" Vangažos Inčukalna novadā.

Pie galvenās balvas tika Rīgas salons "Tīne", viesnīcas restorāns "MaMa" Jūrmalā, kā arī atkārtoti uzvarētāja godā tika celts grāmatu nams "Valters un Rapa". LTA direktora Henrika Danusēviča palīdze Sandra Grīnberga paskaidroja, ka konkursa dalībnieki tiek vērtēti pēc īpaši izstrādātas 100 punktu sistēmas. "Ja dalībnieks saņem novērtējumu līdz 65 punktiem, viņš no konkursa izstājas. No 81 līdz 91 punktam piešķiram laureātu diplomu, no 92 punktiem dalībnieks saņem uzvarētāja diplomu, tiem, kas ieguvuši 98 punktus, – pienākas galvenā balva." Konkursa dalībniekus vērtē četri iepriekšējo gadu uzvarētāji. S. Grīnberga portālam "Apriņķis.lv" atzina: droši var teikt, ka tirgotāju līmenis aug un ne vien pilsētās, bet arī rajonos.

Lai gan daudzi nominanti un balvu ieguvēji nebija ieradušies, šoreiz balvu pasniegšana izvērtās īpaša, jo notika LTA 100. jubilejas svinīgajā pasākumā. To kuplināja svinīgas uzrunas un muzikāli priekšnesumi, ko izpildīja "Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskolas" ansamblis un akordeonists Marko Ojala no Somijas.

Konkurss notiek kopš 1995. gada, un to rīkoja LTA kopīgi ar "Latvijas Pašvaldību savienību". Konkursa mērķis ir popularizēt labākos tirdzniecības, ēdināšanas un pakalpojumu uzņēmumus, paaugstināt nozarē strādājošo profesionalitāti un iepazīstināt ar tiem sabiedrību.