28.01.2013 12:51

KNAB veic pārbaudi par telpu iznomāšanu mēbeļu ražotājam Bulduru Dārzkopības vidusskolā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vai Bulduru Dārzkopības vidusskola palīdz piebeigt uzņēmumu? Vai Bulduru Dārzkopības vidusskola palīdz piebeigt uzņēmumu? www.ltv.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veic pārbaudi par Bulduru Dārzkopības vidusskolas amatpersonu darbības tiesiskumu, iznomājot telpas dizaina mēbeļu ražotājam.

Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" nesen vēstīja, ka telpu nomas līguma domstarpību dēļ Bulduru Dārzkopības vidusskola faktiski paralizējusi dizaina mēbeļu ražotāja SIA "Rauzas kompānija" darbu, uzņēmuma vadībai un darbiniekiem neļaujot iekļūt ražotnē, raksta LETA.

Iemesls uzņēmuma strīdam ar skolu ir nomas līgums. Telpas no vidusskolas "Rauzas kompānija" nomāja piecus gadus. Līgums beidzās līdz ar šo gadu.

Uzņēmums vēlējies līgumu pagarināt, bet skola to atteicās darīt un izsludināja jaunu telpu nomas konkursu. Pie telpām tika kāds cits dizaina mēbeļu ražotājs, vēsta raidījums.

Telpu nomas konkursa nolikumā skola atklāti pieprasījusi dāvanu – skolai bez maksas, tā teikt, uzdāvināt aprīkojumu kādam mācību kabinetam. Skolas pārstāvji gan apgalvo, ka šādi papildu nosacījumi tiekot bieži praktizēti un visiem bijuši vienādi, tāpēc nekā nosodāma tajā nesaskata.

Tikmēr "Rauzas kompānija" vērsusies tiesā par nomas līguma pagarināšanu. Uz šo soli skola atbildējusi ar žoga uzlikšanu un apsardzi. Skolas direktors Aivars Griķis arī neslēpis – no ražotnes izvest produkciju un iekārtas ļaušot tikai tad, ja uzņēmums atsauks tiesā iesniegto prasību.
Uzņēmuma vadītājs Jānis Rauza šādu skolas vadītāja nostāju gan sauc par šantāžu un pauž neizpratni, kāpēc skola nolēmusi tālāk iznomāt tieši tās telpas, kurās darbojas viņa uzņēmums, kamēr citas neizmantotas ēkas stāvot tukšas.

Raidījums vēsta, ka nenoliedzami situāciju dīvainu padara kaut vai tas, ka Bulduru Dārzkopības vidusskola par konfliktu ar uzņēmēju paguvusi informēt gan "Rauzas kompānijas" kreditorus, gan iekārtu uzstādītājus, gan izejmateriālu piegādātājus un lielākos klientus, tā krietni pārsniedzot savstarpējā strīda robežas. Skola uzskata, ka "Rauzas kompānijai" esot slikta reputācija, un par to vēlējusies paziņot arī citiem, lai pasargātu pašu skolu.

J. Rauza vērsies gan Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, gan Izglītības un zinātnes ministrijā. Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Izglītības un zinātnes ministrija aicinājusi Bulduru Dārzkopības vidusskolu rakstveidā vērsties pie SIA "Rauzas kompānija" ar aicinājumu izņemt no telpām Jūrmalā, Viestura ielā 6, telpu īpašniekam nepiederošās mantas un materiālus, parakstot aktu par telpu nodošanu un minēto mantu izvešanu.