23.01.2013 17:15

Meži – Inčukalna zelts

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Līdz pagājušā gada vidum Inčukalna novadā reģistrēti 776 uzņēmumi un individuālie komersanti. Lielākie no tiem darbojas kokrūpniecībā un mežistrādē.

Uzņēmumu reģistrā līdz 2012. gada vidum reģistrētas divas arodbiedrības, 42 biedrības, viens nodibinājums, komercreģistrā 42 individuālie komersanti, divas pilnsabiedrības, 404 sabiedrības ar ierobežotu atbildību un divas akciju sabiedrības. Reliģisko organizāciju un to iestāžu reģistrā reģistrētas piecas draudzes. Sabiedrisko organizāciju reģistrā reģistrēts viens atklātais sabiedriskais fonds, liecina nule kā publicētajā dokumentā "Inčukalna novada attīstības programma 2013.–2019. gadam" apkopotā informācija. 


Uzņēmumu reģistra uzskaitē ir 230 uzņēmumi, no tiem lielākais skaits ir SIA – 125, 48 individuālie uzņēmumi un 36 zemnieku saimniecības. Laikā no 1995. līdz 2012. gadam Inčukalna novadā reģistrēti 542 uzņēmumi un likvidēti 209 uzņēmumi.

Populārākās novada uzņēmējdarbības nozares pēc darbības veida ir mazumtirdzniecība nespecializētajos veikalos (12 uzņēmumi), kravu pārvadājumi pa autoceļiem (10 uzņēmumi), zāģēšana, ēvelēšana un impregnēšana (deviņi uzņēmumi), automobiļu apkope un remonts (deviņi uzņēmumi), grīdu un sienu apdare (astoņi uzņēmumi), restorānu un mobilo ēdināšanas vietu pakalpojumi (astoņi uzņēmumi).

Pieci uzņēmumi ar lielāko apgrozījumu novadā 2011. gadā bija SIA "PATA AB", kas darbojas mežistrādes un kokmateriālu nozarē, kokapstrādes uzņēmums SIA "Swedwood Latvia Ltd.", SIA "Straujupīte", kas nodarbojas ar degvielas vairumtirdzniecību un AS "Inčukalns Timber", kuras darbības sfēra ir kokapstrāde.