23.01.2013 10:17

Jūrmalā prognozē jaunu mājokļu deficītu vidējo cenu segmentā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Šogad Jūrmalā vidējo cenu segmentā prognozējams jaunu mājokļu deficīts.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja nekustamo īpašumu kompānijas "Real Estate Jurmala" valdes loceklis Igors Daņiļēvičs, 2013.gada pavasarī, kad atsāksies aktivitāte nekustamo īpašumu tirgū, nekustamo īpašumu attīstītāji var saskarties ar jaunu mājokļu deficītu vidējo cenu segmentā. Tam iemesls ir fakts, ka 2012.gadā Jūrmalā nav īstenoti jaunu mājokļu projekti, bet tikko iesāktie varētu tikt pabeigti tikai 2014.gadā.


"Līdz ar to pastāv risks, ka potenciālie pircēji var sākt interesēties par nekustamā īpašuma iegādi citās valstīs," pārliecināts I. Daņiļēvičs. Pēc viņa teiktā, risks pazaudēt investīcijas ir arī tad, ja tiktu veiktas izmaiņas likumdošanā, piemēram, atceļot normu Imigrācijas likumā par iespēju saņemt termiņuzturēšanās atļauju vai būtiski palielinot tajā noteikto investīciju likmi.

"Konkurējošie tirgi citās Eiropas valstīs ar zemākām cenām un pretimnākošāku investīciju vidi jau tagad ir nopietns drauds Latvijai nekustamo īpašumu nozarē, tāpēc mums jāceļ sava konkurētspēja," uzsvēra I. Daņiļēvičs.

Nekustamo īpašumu kompānijas eksperts lēš, ka kopumā 2013.gadā saglabāsies pieprasījums pēc kvalitatīviem īpašumiem Jūrmalas pilsētā. Taču īpašnieki un attīstītāji, kuri vēlēsies šogad pārdot savus īpašumus, būs spiesti pārvērtēt tā cenu un pielāgoties tirgus pieprasījumam. Savukārt tos, kuri vēlas vai jau ir iegādājušies īpašumu, "Real Estate Jurmala" aicina pievērst uzmanību tā likviditātei. Īpaši tas attiecas uz īpašumiem jaunajos projektos.