17.01.2013 19:16

Babītes burkāni iekaro "Hesburger"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Čipsu veselīgos konkurentus Babītē sāka audzēt pirms astoņiem gadiem. Nu tos ēdienkartē iekļāvis arī somu ātrās ēdināšanas gigants. Čipsu veselīgos konkurentus Babītē sāka audzēt pirms astoņiem gadiem. Nu tos ēdienkartē iekļāvis arī somu ātrās ēdināšanas gigants. publicitātes

Restorānu ķēde "Hesburger" noslēgusi sadarbības līgumu ar Latvijas uzņēmumu "SunCrisp" par mazo, kraukšķīgo burkānu piegādi vairāk nekā 90 restorāniem visā Baltijā.

"Ar šo līgumu paplašinām veselīgo produktu ēdienkarti, ieviešot jaunu piedāvājumu – papildus plašajam salātu klāstam," uzsver "Hesburger" attīstības direktore Ieva Salmela.

Šis ir otrais darījums, ko "Hesburger" noslēdzis ar ražotāju Latvijā. Pērn septembrī sākās piena iepirkšana no "Food Union", vēsta nozare.lv.

"Svarīgi ne tikai būt nozīmīgam investoram un darba devējam Latvijā, bet arī sadarboties ar vietējiem uzņēmējiem. Turklāt tās viņiem ir arī eksporta iespējas, jo produkciju iepērkam restorāniem ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā un Lietuvā. Burkānus piegādāsim vairāk nekā 90 restorāniem Baltijas valstīs," par vienošanos ar "SunCrisp" teic I. Salmela.

"Tikai mēs Baltijas valstīs nodarbojamies ar mazo burkānu audzēšanu un fasēšanu. Tiem ir augsta kvalitāte: dārzeņus rūpīgi mazgā un fasē ar visu miziņu – tāpēc burkāni ilgāk ir svaigi. Kraukšķīgās uzkodas audzējam no īpaši saldām šķirnēm. Vasarā burkāni aug 20 hektāros Babītes novadā, Salas pagastā, tirdzniecībai tos sagatavo turpat "SunCrisp" ražotnē," par darbu īsi atgādina uzņēmuma vadītājs Harolds Bulmanis.

"Hesburger" iecerējis piedāvāt iespēju ar burkāniem maltītē aizvietot ierastos frī kartupeļus.

"Tonnās un hektāros rēķinājuši neesam. "Hesburger" pieprasījums pašlaik nav tik liels, lai mūsu uzņēmumam būtu jāapsver sējplatību palielināšana. Galvenais ir vēstīt par alternatīvu – veselīgu uzturu," darījumu komentē SIA "SunCrisp" tirdzniecības menedžere Gunita Bergmane.

Ar norvēģu kapitālu dibinātais SIA "SunCrisp" laukus Gātciema apkaimē Babītē apstrādā kopš 2003. gada. Ziemā un pavasari uzņēmums izmanto ražu no līdzīpašnieka audzētavām Portugālē. 60 procentus burkānu "SunCrisp" pārdod ārpus Baltijas valstīm.