04.01.2013 11:02

"Siguldas minerālūdeni" novērtējuši diētas ārsti

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pēc uzņēmuma "Latvijas Sertifikācijas centra" atzinuma pie pozitīva novērtējuma tikuši SIA "Siguldas minerālūdens" produkti "Sigulda" un "Turaida".

Latvijas Diētas ārstu asociācija ir atzinusi, ka dabīgais gāzētais minerālūdens "Sigulda" izmantojams tādu gremošanas orgānu slimību kā gastrīti ar pazeminātu sālsskābes sekrēciju, žults pūšļa diskinēzijas un citu kaišu ārstēšanā, un ir derīgs šķidruma atjaunošanai organismā pēc smagas fiziskas slodzes, kā arī caurejas un vemšanas izraisītas dehidrācijas koriģēšanai. Tomēr augstā nātrija un hlora koncentrācijas dēļ tā lietošanā jāievēro mērenība tiem cilvēkiem, kurus nomoka paaugstināta asinsspiediena, sirds asinsvadu slimību, kā arī aptaukošanās problēmas.


Savukārt dabīgais negāzētais minerālūdens "Turaida" pēc minerālvielu sastāva piemērots ikdienas lietošanai kā dzeramais ūdens. Tā sastāvā ietilpst gan kalcijs, gan magnijs, un tas satur maz nātrija un hlora, tādēļ tā lietošana ieteicama arī asinsvadu slimību, paaugstināta asinsspiediena un aptaukošanās gadījumos.