31.01.2012 19:19

Spriedums Ķemeru sanatorijas investora lietā atlikts uz pusmēnesi

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Lēmumu pēdējā Ķemeru sanatorijas apsaimniekotāja - SIA "Ominasis Latvia" - maksātnespējas lietā Jūrmalas pilsētas tiesa paziņos 14. februārī.

Tiesa lietu izskatījusi 31. janvārī, un 14. februārī paredzēta sprieduma pasludināšanas sēde, vēsta aģentūra LETA. 16. janvārī "Ominasis Latvia" maksātnespējas lieta ierosināta pēc SIA "IAT Cityco" pieteikuma.

Ziņu aģentūra atgādina: pēdējo no Ķemeru sanatorijas apsaimniekotāja maksātnespējas lietām Jūrmalas tiesa ierosināja pērnā gada 6. jūlijā pēc SIA "Arhiidea" pieteikuma. Tā paša gada 28. jūlijā šis pieteikums noraidīts, un "Ominasis Latvia" atzīts par maksātspējīgu.

Prasību pret minēto firmu par veiktajiem darbiem projektā "Ķemeru kūrorta viesnīcas rekonstrukcija-restaurācija" iesniedzis ģenerāluzņēmējs SIA "NCC Konstrukcija", kuras parādsaistības savukārt pārņēmis uzņēmums "Kartelis", kam "Ominasis Latvia" nav samaksājis 932 994 latus. Līdzīgu prasību tiesā iesniegusi SIA "Feuring Projekt Management" – par 131 653 latiem, kuri nav samaksāti par būvniecības procesa vadīšanu.

Tāpat prasību tiesā iesniegusi arī Privatizācijas aģentūra par līgumsoda apmaksu un investīciju līguma prasību ignorēšanu. Piemēram, pret "Ominasis Latvia" sākta tiesvedība par ar valsti noslēgtā līguma nosacījumu nepildīšanu, nenodrošinot 120 jaunu darba vietu izveidi sanatorijā "Ķemeri".

Informācija datu bāzē "Firmas.lv" vēsta, ka SIA "Ominasis Latvia" pieder SIA "Santlat", kas savukārt pilnībā pieder Saūda Arābijas iedzīvotājam Omāram Saleham Alhamdi.