04.12.2012 14:24

Decembrī Getliņos sākta dzelteno tomātu ražas masveida novākšana

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Decembrī Getliņos sākta dzelteno tomātu ražas masveida novākšana Kasjauns.lv

Atkritumu apsaimniekotāja SIA "Getliņi Eko" šonedēļ masveidā sākusi novākt izaudzēto dzelteno tomātu ražu, kopumā līdz pat nākamā gada augustam plānojot novākt 150 tonnas.

Lai gan pirmos Getliņu tomātus pircēji jau brīvdienās varēja nopirkt dažos "Maxima" tīkla veikalos, pirmā pilnā raža veikalos nonākusi šodien, 4. decembrī, raksta nozare.lv. Plānotais ražas apjoms ir vidēji 4,5 tonnas nedēļā. Pērn, kad sezona ilga no marta līdz augustam, tomātu raža sasniedza 57 tonnas.


Pēdējā novembra dienā norisinājās pirmās tomātu ražas izsole vairumtirgotājiem, kurā uzvarēja SIA "Juralls Group". Tās pārstāvis Harijs Iliško prognozēja, ka pirmie tomāti būs nopērkami veikalu ķēdēs "Sky", "Maxima", "Rimi", "Prisma" un "Mego".

SIA "Getliņi Eko" valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns sacīja, ka šajā sezonā uzņēmums turpinās iepriekš sākto darbu un audzēs lielaugļu dzeltenos tomātus, kas vietējā tirgū ir pieprasīti un augsti novērtēti, bet retāk sastopami. 3625 kvadrātmetru lielās siltumnīcas raža tiks vākta divas reizes nedēļā. Tomāti, kā līdz šim, tiks pārdoti izplatītājiem un tirgotājiem, kuri spēs realizēt visu nedēļas ražu un piedāvās vislielāko cenu aptaujā.

Kā ziņots, "Getliņi Eko" siltumnīcu atklāja pērn augustā un tajā līdzās tomātiem dažādos gadalaikos tiek audzētas zemenes un nokarenie ziedi podiņos. "Getliņi Eko" plāno paplašināt siltumnīcu piedāvājumu, uzbūvējot otru siltumnīcu, kuras platība būs aptuveni 7300 kvadrātmetru.

Rīgas pašvaldībai un Stopiņu novadam piederošais atkritumu poligons "Getliņi Eko" turpina izvērst ar atkritumu apsaimniekošanu tieši nesaistīto darbību. "Getliņi" jau kļuvuši slaveni ar oranžo tomātu audzēšanu siltumnīcās, tiek audzētas arī puķes, bet vasarā kā dabīgie "zālespļāvēji" poligonā tiek izmantotas aitas.

SIA "Getliņi Eko" apgrozījums pērn sasniedzis 7,53 miljonus latu. Tas ir par 11,6 % vairāk nekā 2010. gadā, kad kompānijas apgrozījums bija 6,74 miljoni latu. "Getliņu Eko" peļņa sarukusi par 19,4 % – no 989 003 latiem 2010. gadā līdz 797 170 latiem 2011. gadā.