06.11.2012 18:03

Latvijas austrumu kaimiņi arvien vairāk novērtē "Spilvas" produkciju

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Spilvas" produkciju par labu esam atzinuši arī mūsu austrumu kaimiņi. "Spilvas" produkciju par labu esam atzinuši arī mūsu austrumu kaimiņi. http://tdbaltis.ru

Babītes novada uzņēmumam "Spilva" šajā gadā izdevies palielināt kopējā eksporta apjomus. Lielākais pieaugums ir tieši austrumu valstu virzienā.

Apkopotie dati liecina, ka uzņēmuma ražotās produkcijas kopējie eksporta apjomi 2012.gada desmit mēnešos palielinājušiem par 3,9 procentiem salīdzinājumā ar tādu pašu laiku pērn. Straujākais "Spilvas" produkcijas eksporta pieaugums konstatēts Ukrainā – par 68 procentiem, Īrijā – par 28 procentiem un Krievijā – par 17 procentiem. Tāpat uzņēmums turpina Kirgizstānas tirgus apgūšanu un atsāk eksportu uz Baltkrieviju.


"Šogad esam paplašinājuši "Spilvas" produkcijas sortimentu Ukrainā, sākot arī tomātu mērču, desertu un ābolu biezeņu eksportu. Vislabāk no paplašinātā produkcijas klāsta Ukrainas pircēji ir novērtējuši jaunās deserta mērces," informē Dana Erciņa-Užāne, uzņēmuma mārketinga direktore. Viņa zina teikt, ka sortimenta paplašināšana ļāvusi palielināt eksporta apjomus arī uz kaimiņzemi Krieviju.

Viens no straujāk augošajiem šī uzņēmuma eksporta tirgiem ir Īrija, ko var skaidrot ar šajā zemē mītošo latviešu lielo īpatsvaru. 

Savukārt vasarā "Spilva" atsāka eksportu uz Baltkrieviju, kas bija iepriekš apturēts šīs valsts ekonomisko sarežģījumu dēļ. "Atsākām sadarbību ar līdzšinējo izplatītāju, taču drošības nolūkos strādājam ar priekšapmaksu. Uz Baltkrieviju esam sākuši eksportēt "Premium mērces", "Cēzara mērci" un deserta mērces," skaidro D. Erciņa-Užāne.