22.10.2012 14:14

"Spilva" uzlabo energoefektivitāti un sola mazākas cenas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uzņēmums "Spilva" iztērējis 20 000 latu, lai padarītu uzņēmuma ceha apgaismojumu energoefektīvāku./Attēlam ir ilustratīva nozīme. Uzņēmums "Spilva" iztērējis 20 000 latu, lai padarītu uzņēmuma ceha apgaismojumu energoefektīvāku./Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Sekojot līdzi pasaules tendencēm, Babītes novadā esošais augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums "Spilva" šoruden kļuvis energoefektīvāks. Pircējiem tas nozīmē mazākas cenas nākotnē.

Lielākā daļa no kopējās summas – 150 000 latu investīcijas – novirzītas gāzes patēriņa efektīvākai izmantošanai, bet 20 000 latu elektroenerģijas kvalitatīvākai izmantošanai ražotnes cehu apgaismojumā. Lai taupītu energoresursus, uzņēmumā uzstādīts jauns gāzes katls un jauna atgrieztā kondensāta sistēma. Tas ļaus ražošanas darbā optimizēt izmaksas, kas arvien pieaugošo gāzes cenu dēļ, palielinās. Līdz ar to samazināsies arī ražošanas izmaksas, kas patērētājiem nozīmēs mazākas cenas.


"Tvaika katlam tiek izmantots jauna tipa gāzes deglis, kas ir līdz trim procentiem ekonomiskāks un samazina gāzes patēriņu par diviem procentiem. Paralēli tam notiek arī tvaika līniju pārbūve un kondensāta atgriešanas projekta uzlabošana, kas ļaus vēl papildu samazināt gāzes patēriņu par 18 procentiem," jaunās sistēmas efektivitāti skaidro "Spilvas" ražošanas direktore Egita Bērziņa. Jaunā tvaika katla un sistēmas uzstādīšanas darbus paredzēts noslēgt šī gada novembrī, savukārt ekonomiskā gaismas sistēma "Spilvas" ražošanas cehos jau ieviesta.

Lai neaizkavētu ražotnes darbu, tie tika veikti pakāpeniski un galvenokārt brīvdienās. "Jaunā apgaismes sistēma ir ekonomiskāka; tā sastāv no ievērojami modernākiem apgaismes ķermeņiem, kā arī ir izmainīts apgaismes ķermeņu izvietojuma augstums. Iepriekš apgaismes ķermeņi bija novietoti pie pašiem griestiem, kad nedeva pietiekami labu gaismas izkliedi. Tagad atrasts optimālāks risinājums; pēc jaunās sistēmas gaismekļi ir novietoti zemāk, kā rezultātā ir uzlabota gaismas izkliede un ražošanas telpas ir ievērojami gaišākas," informē "Spilvas" ražošanas direktore.

Kopējais uzņēmuma "Spilva" investīciju apjoms 2012. gadā sasniedz 400 000 latu. Starp investīcijām minami ieguldījumi jaunu produktu izstrādē, etiķa padeves līnijas uzstādīšanā, mārrutku mazgāšanas un griešanas līnijas izveidē, tehnoloģisko procesu uzlabojumos, kā arī autoparka atjaunināšanā, informē Andris Zeļenkovs, "Spilvas" sabiedrisko attiecību konsultants.