24.07.2018 14:53

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pērn sasniedza rekordlielu apgrozījumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pērn sasniedza rekordlielu apgrozījumu publicitātes

Baltijā vadošais šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražotājs "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" 2017. gadā sasniedza lielāko apgrozījumu un peļņu uzņēmuma vēsturē.

Uzņēmuma konsolidētais apgrozījums pērn bija 81,1 miljons eiro, kas ir par 3,3 miljoniem eiro vairāk salīdzinājumā ar gadu iepriekš, bet uzņēmuma konsolidētā peļņa bija 3,1 miljons eiro, sasniedzot pozitīvu rentabilitātes rādītāju pieaugumu, informē "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Lineta Mikša.

"Esam gandarīti, ka 2017. gads aizvadīts ar rekorda izaugsmi, kāpinot gan peļņu, gan apgrozī-jumu. Pērn turpinājām fokusēties uz ražošanas un darba procesu modernizāciju un pilnveidi, kā arī attīstījām mūsu produktu "portfeļus", padarot tos konkurētspējīgākus gan lokālajam, gan eksporta tirgiem," uzsver "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

Pērn "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" uzņēmuma attīstībā kopumā investēja trīs miljonus eiro, no kuriem 75% tika novirzīti inovācijām, kapacitātes palielināšanai un darba, pārtikas drošības uzlabojumiem, bet 25% – iekārtām un ēku, kā arī telpu uzlabojumiem.

Kā viens no ievērojamākajiem jaunumiem zīmolam "Laima" 2017. gadā bija vienotas tumšās šokolādes līnijas izveide, kas tagad apvieno visus tumšās šokolādes produktus, palīdzot stiprināt "Laimas" tumšās šokolādes līnijas pozīcijas tirgū. Savukārt par 17,7% pērn pieaudzis pieprasījums pēc "Selgas" cepumiem salīdzinājumā ar šo pašu periodu gadu iepriekš, kā arī zīmols audzis krietni straujāk nekā cepumu tirgus kopumā. 2017. gadā "Selga" arvien vairāk nostiprināja līdera pozīcijas Latvijā, kā arī 2017. gadā kļuva par Nr. 1 zīmolu Lietuvā. 2017. gadā "Ādažu čipsi" uzsāka tirgū piedāvāt astoņus jaunus produktus, no kuriem visi bija starp TOP 10 pieprasītākajiem jaunumiem čipsu kategorijā. 2017. gadā "Staburadze" un "Pedro" piedzīvoja vizuālās identitātes un sortimenta pilnveidi, kas padarīja abus zīmolus konkurētspējīgākus.

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" turpina fokusēties uz visu zīmolu attīstību un pozīciju stiprināšanu Latvijā un eksporta tirgos, radot arvien jaunus un inovatīvus produktus. Uzņēmums ir spēcīgs inovators un jaunu pārtikas produktu ieviesējs Latvijas tirgū, 2017. gadā laižot klajā vairāk nekā 60 jaunus zīmolu produktus, norāda L. Mikša.

"2018. gadā mēs turpinām ieviest ražošanas efektivitātes uzlabošanas pasākumus, kā arī zīmolu produktu attīstīšanu un produktu sortimenta paplašināšanu. Mūsu 2018. gada mērķis ir rentablas uzņēmuma izaugsmes veicināšana un tirgus daļas pieaugums vietējā un eksporta tirgos, piedāvājot patērētājiem plašu augstākās kvalitātes saldo un sāļo uzkodu sortimentu," piebilst T. Didrihsons.

Kā jau ziņots iepriekš, "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" nākamo divu gadu laikā investēs līdz pat 20 miljoniem eiro jaunās "Laimas" ražotnes būvniecībā Ādažos un zīmola turpmākā attīstībā, kas papildina vairāk nekā 20 miljonus eiro, ko pēdējo trīs gadu laikā "Orkla" līdz šim jau ir ieguldījusi saldumu un uzkodu biznesā Latvijā.

Papildus tam "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" mātes uzņēmums "Orkla" ir pieņēmis lēmumu grupas ietvaros nostiprināt cepumu ražošanu un būvēt jaunu ražotni Latvijā, Ādažos, blakus jaunajai "Laimas" ražotnei. Tā specializēsies tikai cepumu un vafeļu ražošanā un būs lielākā šāda veida ražotne Baltijas valstīs un Skandināvijā. Šīs būs pēdējos gados lielākās investīcijas Latvijas pārtikas ražošanas nozarē, kas radīs 200 jaunas darbavietas. Plānots, ka jaunā ražotne sāks darbu 2022. gada nogalē, vēsta L. Mikša.