18.06.2018 09:19

"Putnu fabrika Ķekava" sākusi piegādāt produkciju mazum-tirdzniecības tīkliem Zviedrijā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Putnu fabrika Ķekava" sākusi piegādāt produkciju mazum-tirdzniecības tīkliem Zviedrijā publicitātes

"Putnu fabrika "Ķekava" sākusi piegādāt produkciju mazumtirdzniecības tīkliem Zviedrijā. Kompānijā informēja, ka no jūnija vidus "Putnu fabrikas Ķekava" produkcija Zviedrijā ar zīmolu "Grannfågel" ir nopērkama kopumā 25 tirdzniecības vietās, tostarp lielākajos mazumtirdzniecības tīklos "ICA", "Coop" un "Hemköp".

Sākotnējā posmā kompānijas produkcijas eksports aptvers Stokholmas reģionu, bet tuvākajā laikā kompānijā ražotie cāļa gaļas produkti būs nopērkami arī Gēteborgā, Malmo un citās lielākajās Zviedrijas pilsētās.

"Latvijas ražotāja vienīgā atslēga eksportam uz Zviedrijas tirgu ir izcila kvalitāte. Tādēļ esam gandarīti, ka "Putnu fabrikā Ķekava" ražotā putnu gaļa ir pirmais Baltijā ražotais putnu gaļas produkts, kas ir izgājis Zviedrijas kvalitātes sertifikāciju un nonācis pie prasīgajiem zviedru pircējiem. Kopējai investīciju programmai sasniedzot jau 5,5 miljonus eiro, mūsu ražošanas modelis jau vairākus gadus ir balstīts kvalitātē ar mērķi nodrošināt visaugstvērtīgāko produktu gan vietējam tirgum, gan eksportam. Zīmola "Grannfågel" nosaukuma nozīme ir simboliska - zviedru valodā tas nozīmē "kaimiņu putns"," sacīja "Putnu fabrikas Ķekava" valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs.

Viņš arī norādīja, ka Zviedrijā ir daudz augstāki putnu labturības standarti un gaļas kvalitātes prasības, nekā paredz Eiropas Savienības (ES) likumdošana. Lai saņemtu atļauju eksportam mazumtirdzniecības sektorā, "Putnu fabrika Ķekava" ir izgājusi vairākkārtējas pārbaudes un nodrošinājusi pilnīgi visus Zviedrijas izvirzītos kvalitātes kritērijus.

Vienlaikus kompānijā atzīmēja, ka "Putnu fabrika "Ķekava" jau iepriekš Zviedrijā darbojās "HoReCa" segmentā, kā arī pirms gada uzņēmums saņēma Zviedrijas atbildīgo iestāžu atļauju un kļuva var vienīgo gaļas importētāju Zviedrijas publiskajam sektoram, tostarp skolām, slimnīcām un citām publiskajām iestādēm. Kopumā Zviedrijas mazumtirdzniecības tīkliem un "HoReCa" segmentam uzņēmums tagad ik mēnesi piegādās apmēram 400 000 kilogramu produkcijas.

"Putnu fabrika "Ķekava" kopējais eksporta apmērs veido 48% no saražotās produkcijas. Savukārt eksports uz Zviedriju veido 41% no kopējā apgrozījuma eksportētā.

Kompānija ir ieguvusi arī pārtikas kvalitātes sertifikātu BRC (British Retail Consortium - Lielbritānijas mazumtirdzniecības apvienība). BRC sertifikācijas programmu ir izveidojusi Apvienotās Karalistes lielveikalu ķēžu apvienība - "Asda", "Tesco" un "Sainsbury".

"Putnu fabrikas Ķekava" apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.jūlija līdz 2016.gada 30.jūnijam, bija 57,219 miljoni eiro, bet zaudējumi - 314 181 eiro.