07.05.2018 19:27

Daugmalē sestdien notiks seminārs par biodinamisko lauksaimniecību

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Daugmalē sestdien notiks seminārs par biodinamisko lauksaimniecību arhīvs

Zemnieku saimniecībā "Atvases" Daugmalē, Rīgas novadā 12. maijā notiks seminārs par biodinamisko lauksaimniecību. Seminārā ar savu praktisko pieredzi dalīsies Lietuvas Biodinamiskās lauksaimniecības asociācijas pārstāvji.

Pasākumā laikā no plkst. 10 līdz 12 plānots runāt par svarīgākajiem pieturas punktiem biodinamiskajā lauksaimniecībā, kā arī plānota iepazīšanās ar Lietuvas biodinamiskās lauksaimniecības attīstību. No plkst. 12.30 līdz 13.30 sekos pusdienas, bet pēcāk no plkst. 13.30 līdz 15 klātesošos iecerēts iepazīstināt ar biodinamiskajiem preparātiem.

Turpretī no plkst. 15 līdz 18 eksperti iepazīstinās semināra dalībniekus ar bodinamisko preparātu gatavošanu. Pēc kafijas pauzes laikā no plkst. 18.30 līdz 19.30 turpināsies darbs pie preparātu gatavošanas un iestrādes augsnē, bet plkst. 20 sekos īss dienas atskats.

Semināru rīko fonds "Mārtiņroze".

Jau ziņots, ka vācu domātājs Rūdolfs Šteiners 20.gadsimta sākumā izveidoja lekciju kursu zemniekiem par lauksaimniecības koncepciju, kas patlaban ir zināma kā "biodinamiskā metode". Tas nozīmē zemi apstrādāt, balstoties uz "zemes enerģijas" un "kosmisko spēku" mijiedarbību, saglabājot zemes līdzsvaru un harmoniju. Tādējādi lauksaimniecība nevis izmanto un iznīcina dabas spēku, bet ļauj dabai un zemei atjaunoties un kļūt spēcīgākai.


Iepriekš:

Andris Mangulis Daugmalē: Bioloģiskais dārznieks nedrīkst kļūdīties