06.04.2018 12:20

Tiem, kas meklē darbu – vakanču gadatirgus Jūrmalā, darba birža Mārupē

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tiem, kas meklē darbu – vakanču gadatirgus Jūrmalā, darba birža Mārupē pixabay.com

Pirmdien, 9. aprīlī, no plkst. 14.00 līdz 17.00 Kauguru kultūras namā Raiņa ielā 110 Jūrmalā notiks vakanču gadatirgus, kurā Jūrmalā un tuvākajā apkārtnē strādājoši uzņēmumi darba meklētājiem piedāvās gandrīz 360 brīvas darbavietas gan pastāvīgam darbam, gan vasaras sezonas laikā.

Vakanču gadatirgū brīvās amata vietas piedāvās viesnīca "Baltic Beach Hotel & Spa", atpūtas komplekss "Pegasa pils", "Līvu akvaparks", viesnīca "Eiropa Hotel & Restaurant", sanatorija "Jantarnij bereg", Veselības un sociālās aprūpes centrs "Sloka", Sociālās integrācijas valsts aģentūra, veikali "Top" un "Maxima", tirdzniecības centrs "Līgo bazārs", SIA "Saldējums Ekselence", restorāni "Neptūns", "Grill & Fish Jomas terase", "Bermudas", viesu nams "Hapi", "Briedīškrogs", ceļu būves uzņēmums "Liktenis", ēku apsaimniekošanas uzņēmuma "SOL Baltics OU" Latvijas filiāle un citi darba devēji tūrisma un viesnīcu biznesa jomā, veselības aprūpes, tirdzniecības un citās nozarēs. Jau otro gadu vakanču gadatirgū piedalās arī VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"", kas piedāvās vakances jaunākajiem aviācijas drošības inspektoriem, gaisa kuģu apkalpošanas aģentiem un aviācijas drošības inspektora palīgiem.

Lielākā daļa piedāvāto vakanču ir kūrortpilsētas specifikai raksturīgās nozarēs – pakalpojumu sniegšanas jomā. Darba devējiem Jūrmalā nepieciešami pavāri, pavāra palīgi, administratori, viesmīļi, viesmīļa palīgi, bārmeņi, istabenes, apkopējas, sētnieki, krāvēji, dārznieki, glābēji, medicīnas māsas, ārsti, pedagogi, kā arī veikala pārdevēji un kasieri, šoferi, bruģētāji u.c.

Jūrmalas pilsētas pašvaldība vakanču gadatirgu rīko jau ceturto gadu. Šogad tas ievada Uzņēmēju dienas, kuras pirmo reizi rīko Jūrmalas pilsētas pašvaldība iedzīvotāju nodarbinātības un uzņēmējdarbības veicināšanai. Uzņēmēju dienas notiks 9.–13. aprīlī, tajās paredzēti seši pasākumi konkrētām mērķauditorijām – darba devējiem un meklētājiem, skolēniem un uzņēmējiem.

Tostarp 11. aprīlī Jūrmalas Kultūras centrā Majoros, Jomas ielā 35, sadarbībā ar biznesa izglītības biedrību "Junior Achievement Latvija" notiks skolēnu mācību uzņēmumu reģionālais pasākums "Cits bazārs". Tajā piedalīsies 25 skolēnu mācību uzņēmumi no Jūrmalas, Rīgas, Olaines, Mārupes un citiem novadiem, kuri dienas garumā piedāvās savus oriģinālos izstrādājumus.

Savukārt Mārupes novada dome kopā ar biedrību "Mārupes uzņēmēji" aicina iedzīvotājus, darba meklētājus un darba devējus 14. aprīlī piedalīties darba biržā "Dzīvo Mārupē, strādā Mārupē", Mārupes novada domes telpās. Tur tiks piedāvāta iespēja vienuviet personīgi tikties un aprunāties darba devējiem ar darba meklētājiem un uz vietas veikt darba intervijas. Vienlaikus tiks uzsākta Mārupes novada jauniešu reģistrācija vasaras darbam pašvaldības iestādēs.

Darba biržā piedalīsies un savas vakances piedāvās tādi Mārupes uzņēmumi kā VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"", VAS "Latvijas pasts", SIA "Polipaks", SIA "Maxima Latvija", SIA "Open Pack", SIA "SilJa" un citi. Pasākuma ietvaros interesenti varēs uzzināt arī par Nodarbinātības valsts aģentūrā apkopotajām aktuālajām vakancēm. Tā būs laba iespēja ne tikai darba meklētājiem, bet arī jauniešiem iegūt informāciju par dažādu nozaru uzņēmumu darbības specifiku un prasībām darba tirgū.

No 14.aprīļa Mārupes novadā deklarētie jaunieši vai jaunieši, kuri mācās Mārupes novada izglītības iestādēs, varēs pieteikties jauniešu darbam vasaras brīvlaikā no 1. jūnija līdz 31. augustam Mārupes novada pašvaldības iestādēs. Kopā Mārupes pašvaldība piedāvās 118 darbavietas gan teritorijas labiekārtošanas jomā (vecumā no 13 līdz 18 gadiem), gan Mārupes pašvaldības bērnudārzos, kur strādājot par pirmsskolas izglītības iestāžu audzinātāju palīgiem (vecumā no 15 līdz 19 gadiem) jaunieši palīdzēs audzinātājām sagatavot nodarbību materiālus, apģērbt un pieskatīt bērnus pastaigu un rotaļu laikā, kā arī veikt citus ikdienas darbiņus.