28.03.2018 10:11

"Pedantiskā slota", "Lapsa mākoņos" un "Koki staigā" – arī Pierīgas uzņēmēji izceļas ar oriģinalitāti

Autors  Apriņķis.lv/Lursoft
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Pedantiskā slota", "Lapsa mākoņos" un "Koki staigā" – arī Pierīgas uzņēmēji izceļas ar oriģinalitāti facebook.com/Reklāmas-Vētra

"Lursoft" apkopotā informācija liecina, ka 2017. gadā reģistrēti 10 210 jauni uzņēmumi, kas ir zemākais rādītājs kopš 2009. gada. Gada laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sarucis par 8,89%. Tiesa, nav mazinājusies uzņēmēju vēlme savām firmām izvēlēties nosaukumus, kas būs pamanāmi starp pārējiem.

Tuvojoties 1. aprīlim, "Lursoft" apkopojis aizvadītajā gadā reģistrētos uzņēmumus ar interesantākajiem nosaukumiem. Ņemot vērā, ka nosaukums ir viens no pirmajiem, ko pamana patērētājs, tā izvēlei jābūt tālredzīgai. Iespējams, tieši tāpēc daļa uzņēmēju izvēlējušies nosaukumus, kas jau vedina domāt par tā darbības jomu. Tāds, piemēram, ir pērn janvārī Jaunpils novadā reģistrētais SIA "Traktordakteris", SIA "Latvijas alus paradīze", kas savu mājvietu radusi Rīgā, SIA "Aizvest paku", SIA "Žogu valstība" vai arī SIA "Labakais Tehnologiju Sakartotajs" Daugavpils novadā.

Tomēr šādi uzņēmumi ir mazākumā, un vairumā gadījumu pēc nosaukuma izlasīšanas tā darbības joma tā arī paliek miglā tīta. Būtu īpaši jāpēta, ar ko ikdienā nodarbojas aizvadītajā gadā reģistrētie SIA "Pupsiks", SIA "Jaukie cilvēki", SIA "Ko gribu, to daru", SIA "Turpinājums sekos" vai arī SIA "Čau Tēti".

Iespējams, šogad atzīmējamās Latvijas simtgades ietekmē, 2017. gadā reģistrēti arī vairāki uzņēmumi, kas tā vien vedina domāt par svētkiem un ballītēm – SIA "Sauļuka ballišu studija", SIA "Latvijai simts" un SIA "Ballējam neguļam".

Īsta balle nav iedomājama arī bez bagātīgi klāta galda, par ko vienisprātis ir arī jaunie uzņēmēji, saviem pagājušajā gadā reģistrētajiem uzņēmumiem izvēloties tādus nosaukumus, kas jau tos izlasot vien liek iztēloties gardus ēdienus un našķus. Piemēram, SIA "Kopā garšīgāk", SIA "Jums garšos", SIA "Ābolmaize ģimenei", SIA "Mmm-Saldumiņš", SIA "Ēdienkūre", SIA "Bismarka Brokastis" vai SIA "Restorāns kastē", kas gan, tā arī nesagaidot savas darbības pirmo gadu, jau likvidēts.

Ja runājam par svētkiem, tad pirms tam obligāti jāuzpoš svinību vieta, par ko padomājuši arī jaunie uzņēmēji, 2017.gadā reģistrējot uzņēmumus SIA "Tīri logi", SIA "Pedantiskā Slota" Siguldas novadā un SIA "Sakopts īpašums".

No kolēģiem pārējā Latvijā ar izdomu neatpaliek arī Pierīgas novadu uzņēmēji. Tā Ķekavas novadā reģistrētas SIA "Reklāmas vētra", "Kungu garāža" un "Instruktoru paradīze", Inčukalna novadā – "Milu Tevi", Mārupes novadā – "Aukstuma aģents" un "Darba Skudra", Stopiņu novadā – "Aktīvā Latvija", Babītes novadā – "Labie Koki konstruē", Krimuldas novadā – "Sakopts īpašums", Ikšķiles novadā – "Bezgalīgā paralēle", Olaines novadā – "Lapsa mākoņos", bet Siguldas novadā – "Dizaina mednieks", "Ģimenes sirds" un "Koki staigā".

"Uzņēmēji pagājušajā gadā ir bijuši izdomas bagāti, tāpēc viens gan ir skaidrs – ar 2017. gadu nekas nebeidzas, un arī šogad mēs vēl dzirdēsim par uzņēmēju radošo pieeju nosaukumu izvēlei. Iespējams, tieši šī iemesla dēļ arī uzņēmēja Raimonda Kosmane pagājušā gada februārī reģistrējusi uzņēmumu SIA "Turpinājums sekos"," secina "Lursoft".