07.02.2018 12:10

"Zaļā karotīte" un "Bordo karotīte" – atpazīstamākās pārtikas kvalitātes zīmes Latvijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Zaļā karotīte" un "Bordo karotīte" – atpazīstamākās pārtikas kvalitātes zīmes Latvijā publicitātes

Latvijas iedzīvotāju vidū atpazīstamākās kvalitātes zīmes ir "Zaļā karotīte" un "Bordo karotīte", ko atpazīst attiecīgi 90% un 54% patērētāju. Tām seko tādas zīmes kā "Latvijas Ekoprodukts" un "Zaļā Ekolapiņa", liecina Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) veiktās aptaujas rezultāti.

Pārtikas kvalitātes zīmēm Latvijā uzmanību pievērš 75% patērētāju. Gan atpazīstamības, gan patērētāju uzticēšanās ziņā līderpozīcijas pieder "Zaļajai karotītei" – tai kopumā uzticas 59% patērētāju, savukārt "Bordo karotītei" – 28%. Citām pārtikas kvalitātes zīmēm uzticamības līmenis ir zemāks.

"Aptauja rāda, ka produktus ar kvalitātes zīmēm iedzīvotāji novērtē un izvēlas biežāk – tām uzticas aptuveni 74% patērētāju. It īpaši svarīgi tas ir gadījumos, kad pircējs attiecīgo produktu izvēlas pirmo reizi," atzīst LPUF padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

"Kvalitātes zīmes patērētājiem faktiski kalpo kā zināms ceļvedis veikalu produktu plauktos, jo tās var sniegt atbildes uz dažādiem patērētāju jautājumiem – kur produkts ražots, no kādām izejvielām u.c. Prieks, ka tieši nacionālās pārtikas kvalitātes zīmes ("Zaļā" un "Bordo karotīte"), kurām ir stingri kvalitātes kritēriji un regulāra PVD uzraudzība, ir tās, kas patērētājiem vislabāk signalizē, ka produkts ir kvalitatīvs un ražots Latvijā," saka I. Šure.

Šobrīd "Zaļā karotīte" ir piešķirta 113 uzņēmumu 464 produktam, bet "Bordo karotīte" – 42 uzņēmumu 237 produktiem.