02.02.2018 11:51

Maligina vecākās meitas: Darbs pie līdzšinējo "Olainfarm" attīstības plānu un stratēģiju izpildes turpināsies

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Maligina vecākās meitas: Darbs pie līdzšinējo "Olainfarm" attīstības plānu un stratēģiju izpildes turpināsies arhīvs

Darbs pie līdzšinējo zāļu ražotāja "Olainfarm" attīstības plānu un stratēģiju izpildes turpināsies, teikts decembrī aizsaulē aizgājušā uzņēmuma lielākā īpašnieka Valērija Maligina vecāko meitu Irinas Maliginas un Nikas Saveļjevas publiskotajā paziņojumā.

"Saistībā ar mūsu tēta Valērija Maligina pēkšņo aiziešanu mūžībā un viņa testamentā pausto gribu atstāt mantojumu visām trim meitām vienādās daļās vēlamies publiski paust mūsu profesionālos un nākotnes nodomus par vienu no lielākajiem Baltijas farmācijas uzņēmumiem - "Olainfarm" - un citiem saistītajiem uzņēmumiem," teikts paziņojumā.

Tostarp Maligina vecākās meitas atzīmē, ka apzinās, ka ar mantojumu, kurā ietilpst vairāki uzņēmumi, ir saistīti pienākumi un atbildība.

"Mums patiesi rūp "Olainfarm" koncerna nākotne. Vēlamies, lai tas turpina savu izaugsmi, sniedz ieguldījumu Latvijas farmācijas nozares attīstībā un valsts ekonomikā. Kopīgi ar citiem "Olainfarm" akcionāriem turpināsim darbu pie līdzšinējo attīstības plānu un stratēģiju izpildes, kurā liela nozīme ir pašreizējai "Olainfarm" vadībai un darbiniekiem, uz kuru pieredzi un profesionalitāti paļaujamies. Pateicoties tēta un viņa izveidotās komandas ieguldījumam, tas ir kļuvis par vienu no progresīvākajiem un spēcīgākajiem uzņēmumiem Baltijā. Uzskatām par savu pienākumu veicināt, ka tas turpinās būt viens no labas pārvaldības līderiem Baltijā un spēs nodrošināt vērtības pieaugumu visiem tā akcionāriem," sacīts paziņojumā.


Tāpat Maligina vecākās meitas atzīmē, ka jau pašlaik viņas ir "Olainfarm" mazākuma akcionāres un arī turpmāk vēlas saistīt savus profesionālās darbības plānus ar "Olainfarm" un citiem uzņēmumiem.

"Mēs ceram, ka arī mūsu jaunākā māsa Anna gribēs saistīt savas gaitas ar uzņēmumu, kā vēlējies tētis. Tētis jau kopš bērnības mūs centās iepazīstināt ar darbu farmācijas nozarē un rosināja apgūt virkni svešvalodu, lai paplašinām redzesloku," sacīts paziņojumā, piebilstot, ka "Olainfarm" un tā grupas uzņēmumi ir Maliginas darbavieta kopš 2013.gada. Irina ir apguvusi Starptautiskās vadības (Global Management) maģistra programmu "Regent's Business School" Londonā. Brīvi pārvalda krievu, latviešu, angļu un franču valodu. Savukārt Saveļjeva studē tiesību zinātni Rīgas Stradiņa universitātē. Brīvi pārvalda krievu, latviešu, angļu un vācu valodu, kā arī apgūst franču un arābu valodu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Maligins mūžībā aizgāja 2017. gada decembrī 52 gadu vecumā.

Maligins tieši un ar SIA "Olmafarm" starpniecību bija lielākais "Olainfarm" īpašnieks. Maliginam pilnībā piederošajai "Olmafarm" piederēja 42% "Olainfarm" akciju, bet Maliginam tiešā veidā - 26% akciju.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā. 2017.gada deviņos mēnešos "Olainfarm" koncerns strādāja ar 90,384 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,9% vairā nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, bet grupas peļņa samazinājās par 15,1% un bija 6,598 miljoni eiro.