02.01.2018 13:28

"Putnu fabrika Ķekava" šogad sagaida putnu gaļas cenu stabilizāciju

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Putnu fabrika Ķekava" šogad sagaida putnu gaļas cenu stabilizāciju arhīvs

Šajā gadā Latvijā ir gaidāma putnu gaļas cenu stabilizācija, aģentūrai LETA prognozēja "Putnu fabrikas Ķekava" valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs.

"2018. gadā sagaidām putnu gaļas cenu stabilizāciju," sacīja Pranckevičs, atgādinot, ka pēdējos divos gados putnu gaļas cenas ir samazinājušās, kas ir ietekmējis Eiropas putnu ražotāju rentabilitāti. Iepriekš minētajam, ņemot vērā lielo konkurenci un pārprodukciju, ir jāveicina situācijas izlīdzināšanās.

Pranckevičs, komentējot tendences nozarē, pastāstīja, ka putnu gaļas tirgus lēnām un stabili – par vairākiem procentiem gadā – aug. Atsevišķas lielākas izmaiņas var novērot brīžos, kad pieaug citu gaļas veidu, piemēram, cūkgaļas, cenas, jo tad cilvēki vairāk izvēlas tieši vistas gaļu. Iepriekš minētās svārstības notiekot katru gadu.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka nemainīga mājputnu gaļas priekšrocība saglabājas tas, ka tā ir veselīga un diētiska un turklāt lētākā no gaļas veidiem.

LETA jau ziņoja, ka "Putnu fabrikas Ķekava" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2015. gada 1. jūlija līdz 2016. gada 30. jūnijam, bija 57,219 miljoni eiro, bet zaudējumi – 314 181 eiro.

"Putnu fabrika Ķekava" dibināta 1991. gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro. "Putnu fabrikas Ķekava" akciju kontrolpakete pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kas 2013. gada vasarā parakstīja vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% "Ķekavas", 100% SIA "Broileks", 100% SIA "Cerova" un 100% SIA "Lielzeltiņi" akciju un daļu iegādi.