02.01.2018 12:33

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" starp svarīgākajiem projektiem turpmākajos gados būs "Laimas" ražotnes būvniecība Ādažos

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" starp svarīgākajiem projektiem turpmākajos gados būs "Laimas" ražotnes būvniecība Ādažos publicitātes un www.adazi.lv

Viens no zīmolu "Laima", "Selga", "Staburadze" un "Ādažu čipsi" īpašnieka "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" svarīgākajiem projektiem turpmāko gadu laikā būs jaunās "Laimas" ražotnes būvniecība, aģentūrai LETA sacīja kompānijas sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Lineta Mikša.

"Šā gada sākumā paziņojām par apjomīgu un ilglaicīgu projektu – jaunu "Laimas" ražotnes būvniecību, kas ir viens no svarīgākiem uzņēmuma projektiem turpmāko gadu laikā. Šobrīd, kad vairums uzņēmumu savu ražošanu pārceļ ārpus Latvijas, mēs ieguldīsim aptuveni 20 miljonus eiro turpmāko trīs gadu laikā absolūti jaunas ražotnes būvniecībā Latvijā un turpmākajā zīmola attīstībā. Jaunā ražotne specializēsies virzienos, kuros esam spēcīgi un unikāli, vienlaikus mēs arī investēsim jaunās tehnoloģijās," sacīja Mikša.

Viņa atgādināja, ka nepilna gada laikā kompānija ir noslēgusi darījumu par zemes iegādi, uz kuras tiks būvēta jaunā ražotne, kā arī saņēmusi saskaņojumu no Ādažu novada domes būvvaldes detalizētāka tehniskā projekta izstrādei. Veikta arī zemes ģeoloģiskā izpēte un zināms, ka jaunā "Laima" ražotne atradīsies uz pilnībā jaunbūvētas ielas, kuru sauks – Laimas iela.

Mikša arī atzīmēja, ka kopš uzņēmuma "Orkla" ienākšanas Latvijā Oslo bāzētā uzņēmuma kopējās investīcijas ir sasniegušas vairāk kā 20 miljonus eiro un tās uzņēmumiem Latvijā ir pieeja jaunām tehnoloģijām, padziļinātām zināšanām un iespēja strādāt atbilstoši augstākajiem nozares pārtikas drošības standartiem. "Nepārtraukti pilnveidojam ražotnes un ražošanas procesus, lai nodrošinātu mūsdienu augstākās kvalitātes standartiem atbilstošu darba vidi mūsu darbiniekiem un produkcijas izgatavošanai. Lai to paveiktu, būtiska loma ir investīcijām, šogad uzņēmuma attīstībā investēti vairāk kā četri miljoni eiro, no tiem 500 000 eiro jaunās ražošanas telpās un ražošanas procesu pilnveidē zīmola "Pedro" gatavo maltīšu, kā arī privāto preču zīmju produktu izgatavošanai, centrējot produktu ražošanu vienuviet – Artilērijas ielas ražotnē, kur šobrīd tiek izgatavoti "Staburadzes" konditorejas izstrādājumi, "Selgas" cepumi un vafeles, "Laimas" zefīri un marmelāde, kā arī zīmola "Pedro" un privāto preču zīmju sviestmaizes, salāti un citas gatavās maltītes," sacīja Mikša.

Viņa atgādināja, ka pašlaik norit būvniecības darbi ražotnes ēkai Artilērijas ielā energoefektivitātes un vides aizsardzības pasākumu uzlabošanai – šajā procesā paredzēts investēt 220 000 eiro. Tāpat 180 000 eiro ieguldīti ražošanas procesu sakārtošanā kvalitātes standartu uzlabošanai visās ražotnēs.

Tuvākajos mēnešos "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" plāno ieguldīt vairāk nekā 500 000 eiro zefīru ražotnē, jaunu pakošanas iekārtu iegādē, kas attīstīs pakošanas automatizācijas procesus. Plānots arī pilnveidot produktu iepakojumu zīmola "Laima" vafeļu konfektēm, kā arī investēt aptuveni 450 000 eiro jaunu iekārtu iegādē.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" nākamo triju gadu laikā plāno investēt līdz 20 miljoniem eiro jaunās "Laimas" ražotnes būvniecībā un turpmākā attīstībā.

Arī "Ādažu čipsu" ražotnē nākamā gada sākumā iecerēts investēt 1,2 miljonus eiro pakošanas automatizācijas iekārtu iegādē. "Investēsim ne tikai pašu produktu vai to iesaiņojumu inovācijām un attīstībai, bet arī industriālo procesu ietekmes uz vidi samazināšanai. Šim nolūkam atvēlēti 300 000 eiro "Ādažu čipsu" ražotnes izplūstošo notekūdeņu kvalitātes uzlabošanai un priekšattīrīšanas iekārtu jaudu palielināšanai, ko plānots realizēt līdz 2018. gada beigām," teica kompānijas sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja.

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" ir viens no vadošajiem šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmumiem Baltijas valstīs. "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pārstāv zīmolus "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu čipsi", "The Original Taffel Snacks" un "Pedro". Uzņēmums eksportē preces uz gandrīz 30 valstīm, tajā kopumā strādā vairāk nekā 1000 cilvēku.

Jau ziņots, ka "Orkla" ir Oslo Fondu biržā kotēts uzņēmums, kas bāzēts Oslo, Norvēģijā. "Orkla" apgrozījums 2016. gadā bija 4,2 miljardi eiro (37,8 miljardi Norvēģijas kronu).

Jaunās "Laimas" ražotnes atrašanās vieta kartē.