29.12.2017 16:25

Asa konkurence un cīņa maiznieku starpā Latvijā sagaidāma arī 2018. gadā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Asa konkurence un cīņa maiznieku starpā Latvijā sagaidāma arī 2018. gadā arhīvs

Asa konkurence un cīņa maiznieku starpā Latvijā sagaidāma arī 2018. gadā, aģentūrai LETA prognozēja maiznīcas "Fazer Bakery Baltic", kurā ir apvienotas "Fazer" maiznīcas Ogrē un Kauņā, rīkotājdirektors Mindaugs Snarskis.

Viņš sacīja, ka tirgus dalībnieki šogad Latvijā nav mainījušies, tāpēc arī nākamgad neizpaliks asa konkurence un cīņa maiznieku starpā.

Snarskis atzīmēja, ka pēdējo gadu izmaiņas maizes tirgū skaidri norāda, ka pircēji sagaida augstu kvalitāti, jaunas garšas un receptūras - maizi, kas atbilst izpratnei par veselīgumu un augstu uzturvērtību. Arī "Fazer Latvija" strādā šajā virzienā, izstrādājot un piedāvājot Latvijas patērētājiem tādus produktus, kā piemēram, "Dārzeņu maizes", kefīra baltmaize un cita veida produkti.

Viņš arī pastāstīja, ka, atbalstot veselīguma tendenci, kompānija ir apņēmusies pircējiem Latvijā piedāvāt maizes ar samazinātu sāls un cukura daudzumu receptūrās. Kaimiņvalsts Lietuvas pircējiem šāda "Fazer" maize jau ir pieejama. Lai pircēji varētu vieglāk atpazīt šādus produktus, uz to iepakojuma ir "Green Key Hole" marķējums, kas ir labi zināma un pircēju atzīta veselībai labāku produktu norāde Zviedrijā.

Vienlaikus Snarskis atzina, ka Latvijā ir maiznīcas, kas veiksmīgos jaunos un arī vecākus produktus kopē. Līdz ar to tiem maizes ražotājiem, kuri tā nerīkojas, jāvelta vēl vairāk resursu jaunu produktu radīšanā.

Snarskis atzina, ka maizniekus Latvijā tāpat kā citas nozares ietekmē darba spēja pieejamība. Maiznīcas darbaspēka piesaistes ziņā konkurē ar citām nozarēm, kur ir vajadzīgs cilvēku roku darbs, jo ne visus procesus ir iespējams automatizēt. Tāpēc 2018. gadā piesaistīt un noturēt darbiniekus nozarei būs vēl lielāks izaicinājums.